ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΝαυτικός Όμιλος Μεσολογγίου: “Αυλαία” των καλοκαιρινών δράσεων 2021

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου: “Αυλαία” των καλοκαιρινών δράσεων 2021

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου: “Αυλαία” των καλοκαιρινών δράσεων 2021

Το Σάββατο 21 Αυγούστου ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου (ΝΟΜ) συνδιοργάνωσε με το Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου τον 8ο Κωπηλατικό Διάπλου της Λιμνοθάλασσας. Με αφετηρία τον υποβλητικό χώρο του μοναδικού Μουσείου Άλατος, σαράντα οκτώ κωπηλάτες από όλη την Ελλάδα, κωπηλάτησαν 12 χιλιόμετρα σε μια υπέροχη διαδρομή μέχρι το νησί του Άη Σώστη με το φάρο του, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις γραφικές πελάδες στη Τουρλίδα και να τερματίσουν στο Μουσείο Άλατος σε μια γιορτινή ναυταθλητική ατμόσφαιρα.

Στη συνέχεια την Κυριακή 29 Αυγούστου ο ΝΟΜ συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος- ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας  τον 7ο κολυμβητικό Διάπλου της Λιμνοθάλασσας «Λόρδος Βύρων». Πενήντα αθλητές από όλη την Ελλάδα κολύμπησαν σε διαδρομές των 8 χλμ. και των 4 χλμ. με αφετηρία την παραλία Τουρλίδας και το νησί του Άη Σώστη αντίστοιχα. Στην τελετή των απονομών οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από την κ. Ρόζα Φλώρου, πρόεδρο της Διεθνούς Βυρωνικής Εταιρείας για μια άλλη πτυχή του ρομαντικού φιλέλληνα ποιητή Λόρδου Βύρωνα, αυτή του τολμηρού κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου προσπαθεί πάντα (παράλληλα με κάθε ναυταθλητική δράση του) να δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες ζωής!

Και οι δύο παραπάνω δράσεις ήταν απαιτητικές λόγω της ανοικτής θάλασσας, απαιτούσαν συνεργασία πολλών ατόμων, από πλευράς ασφάλειας δεν έγιναν εκπτώσεις, ήταν δωρεάν και τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονταν. Επίσης την Παρασκευή 28 Αυγούστου έγιναν τα τελευταία μαθήματα κολύμβησης αρχαρίων ( διάρκεια 2 μηνών) στη πισίνα του PLAZA που μας είχε παραχωρηθεί δωρεάν !

Ο ΝΟΜ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συνδιοργανωτές των παραπάνω εκδηλώσεων, τον Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου και την Π.Δ.Ε-Π.Ε Αιτωλ/νιας, τους χορηγούς ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, Αλατιέρα café-bar-restaurant, ΣΑΩ Α.Β.Ε.Ε, DDS DEKAS SERVICE, ΤΟΥΡΛΙΔΑ restaurant, Tourlida BEACH food-drinks & activites, X-dream water act , PLAZA και την κα Βάσω Γκιούσα, την Ε.Ομάδα Έρευνάς & Διάσωσης Μεσολογγίου, τα μέλη, τους εθελοντές, τους προπονητές καθώς και τους αθλητές της ομάδας κάνοε καγιάκ που εργάστηκαν σκληρά και χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατη η διεξαγωγή όλων των παραπάνω. Ιδιαιτέρως ο ΝΟ Μεσολογγίου ευχαριστεί το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου για την συνεργασία και πολύτιμη βοήθεια του.

Φυσικά οι προπονήσεις και εγγραφές στα τμήματα canoe kayak & optimist συνεχίζονται, όποιος μικρός μας φίλος θέλει να ασχοληθεί μπορεί να βρει πληροφορίες στο nommes.gr.

Αγρίνιο: Εργαστήρι παραδοσιακού παιχνιδιού από το Κέντρο “Οδυσσέας” – Ο.ΚΑ.ΝΑ.

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr