ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΝαύπακτος: Πριν τις γιορτές ξεκινά η ανάπλαση (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ναύπακτος: Πριν τις γιορτές ξεκινά η ανάπλαση (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ναύπακτος: Πριν τις γιορτές ξεκινά η ανάπλαση	(ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Συνάντηση με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών της πόλης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στη Ναύπακτο. Την συνάντηση  η προκάλεσε η Ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών ώστε να υπάρξει ενημέρωση από επίσημα χείλη για το έργο της Ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου που ξεκινά το επόμενο διάστημα.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ζαχαρίας Χοχτούλας, διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας Γιώργος Κέστος,  ο αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Νταουσάνης  και Γιώργος Γούλας.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας πέραν του προέδρου της Θέμη Δαβανέλλου και του Γραμματέα Βασίλη Μπακατσιά παρόντες ήταν πρόεδροι και μέλη των σωματείων της Ομοσπονδίας. Το παρών έδωσαν και μέλη των συλλόγων Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών και εκπρόσωποι του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την αρχική τοποθέτηση από την πλευρά του δημάρχου Ναυπακτίας, όπου τονίστηκε ότι σίγουρα ένα έργο ανάπλασης τέτοιου μεγέθους δεν είναι δυνατόν να μην φέρει αναστάτωση στην πόλη. Τόνισε πως οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και της τεχνικής υπηρεσίας είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση.  Σημείωσε πως αν δεν υπήρχε από την προηγούμενη δημοτική αρχή προγραμματισμένο το έργο, ο ίδιος θα δρομολογούσε ένα έργο ανάπλασης.  Χαρακτήρισε το έργο ως αναγκαίο για την πόλη αν και εξέφρασε κάποιες ενστάσεις σχετικά με τις  αποσπασματικές αναπλάσεις στην πόλη, αλλά και το ότι στο έργο δεν έχει προβλεφθεί η αποκατάσταση του μνημείου του λιμανιού με τις σπηλαιώσεις. Σημείωσε πως θα οχλήσει την Αρχαιολογία ώστε να προχωρήσει στις μελέτες για το μνημείο και την ανάγκη  για να μην βρίσκεται στο μέλλον σε κίνδυνο, με ότι αυτό συνεπάγεται με την εκσκαφή και πάλι τμήματος της ανάπλασης στο χώρο του λιμανιού.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ζαχαρίας Χοχτούλας ενημέρωσε ότι έχει γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου, με το ένα εργοτάξιο του έργου να βρίσκεται σε χώρο που παραχωρήθηκε από την Αρχαιολογία, απέναντι από την Αστυνομία και ένα δεύτερο στο χώρο πίσω από το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο. Ανέφερε πως οι εργασίες για την ανάπλαση του ιστορικού τμήματος της Ναυπάκτου θα ξεκινήσουν άμεσα και προ των Χριστουγέννων, από την οδό Μπότσαρη στο ύψος της οικίας Νόβα, με κατεύθυνση προς το Λιμάνι. Για τον λόγο αυτό θα κλείσει η οδός Μπότσαρη και θα γίνει αμφίδρομη η οδός Τζαβέλλα μέχρι την Κεντρική πλατεία Φαρμάκη, ενώ θα τοποθετηθούν και οι απαραίτητοι φωτεινοί σηματοδότες.

Στο τεχνικό κομμάτι, ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας Γιώργος Κεστος σημείωσε ότι:  Επί της οδού Μπότσαρη δεν θα γίνουν πάρα πολλές παρεμβάσεις καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για δίκτυο αποχέτευσης ή για υπογειοποίησεις, απλά θα αλλάξει ο ασφαλτοτάπητας με κυβόλιθους όπως  προβλέπονται από τη μελέτη. Τόνισε πως το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης δύο χρόνια, με  την ελπίδα να είναι μικρότερος, όμως όλα θα εξαρτηθούν από τις πιθανότητες να βρεθούν και αρχαία στις εκσκαφές με εμπλοκή της Αρχαιολογίας, με όλα αυτά να  επιφέρουν κάποια καθυστέρηση.

Ανάπλαση-ιστορικού-κέντρου-Ναυπάκτου

Ανάπλαση-ιστορικού-κέντρου-Ναυπάκτου

Nafsweek.gr

Στο πλευρό των πληγέντων της Αλβανίας ο δήμος Αγρινίου – Εκστρατεία αλληλεγγύης

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr