Ναύπακτος: Θεία Λειτουργία για τους διαγωνιζόμενους στις Πανελλαδικές

Θεία Λειτουργία για τους διαγωνιζόμενους στις Πανελλαδικές τελέστηκε στη Ναύπακτο
Την Τετάρτη, 28 Μαΐου 2025, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου αρχιερατική θεία Λειτουργία για την Απόδοση του Πάσχα, αλλά και για τους μαθητές του Λυκείου που είναι υποψήφιοι για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως ανταποκρίθηκαν αρκετοί μαθητές, διευθυντές των Λυκείων της Ναυπάκτου, καθηγητές που αγωνιούν μαζί με τους μαθητές τους, καθώς και γονείς μαθητών.
«Την θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, συμπαραστατούμενος από τον π. Θωμά Βαμβίνη, τον π. Παναγιώτη Χαντζή, τον π. Θεοφάνη Τσούμο και τον διάκονο Παΐσιο Παρασκευά.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στην Απόδοση της εορτής του Πάσχα, τονίζοντας την σημασία της Ανάστασης του Χριστού, αλλά και των άλλων εορτών που γιορτάζουμε αυτές τις μέρες, της Αναλήψεως του Χριστού και της Πεντηκοστής κατά την οποία με την έλευση του Αγίου Πνεύματος η Εκκλησία έγινε Σώμα Χριστού.
Το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα γεγονότα δεν μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε. Κάπως μπορούμε να το καταλάβουμε αν συγκρίνουμε την ελευθερία και την χαρά που μας προσφέρει η Ανάσταση του Χριστού, σε σύγκριση με την κατάσταση ανατολικών κυρίως λαών που ακόμη και στις μέρες μας πιστεύουν στα είδωλα.
Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την αναφορά στην Ανάσταση του Χριστού είπε στους μαθητές ότι όλα τα προβλήματα της ζωής τους (καί τις Πανελλήνιες Εξετάσεις) πρέπει να τα αντιμετωπίζουν με χαρά και ελπίδα. Πρέπει να χαίρονται για το ότι τελείωσε μια περίοδος δώδεκα ετών, με μαθήματα και υποχρεώσεις, με πιεστικά προγράμματα, με εργασία που κάνει τον μαθητή τον σκληρότερα εργαζόμενο Έλληνα.
Πρέπει να χαίρονται για το ότι μπαίνουν σε μια νέα περίοδο της ζωής τους, είτε πετύχουν, είτε δεν πετύχουν στις Ανώτατες Σχολές, διότι υπάρχουν πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών που δεν μπορούν να βρούν εργασία σχετική με το πτυχίο τους και υπάρχουν άλλοι που επέλεξαν κάτι άλλο που έχει απορροφητικότητα μέσα στην κοινωνία και έχουν επιτύχει επαγγελματικά. Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του χαρίσματα, έχει και τον Θεό που τον αγαπά.
Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας στους μαθητές ότι θέλει να έχουν χαρά· να χαίρονται για την Ανάσταση του Χριστού, να χαίρονται για το ότι έκλεισε ένας κύκλος δώδεκα ετών και ανοίγει ένας άλλος, στον οποίο θα κοινωνικοποιηθούν περισσότερο. Ευχήθηκε να επιτύχουν στις Σχολές που θέλουν, αλλά κυρίως να επιτύχουν στην ζωή τους, να γίνουν άνθρωποι δημιουργικοί και ωφέλιμοι στην κοινωνία με πίστη και ελπίδα στον Θεό.
Πρίν απο την απόλυση της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον μαθητή Αλέξανδρο Παπαγεωργίου, που έχει μια ιδιαίτερη έφεση στην διακονία του Ιερού Ναού και του Αναλογίου.
Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας ο Συνδεσμος Αγάπης του Ιερού Ναού του αγίου Δημητρίου δεξιώθηκε τους μαθητές, τους καθηγητές τους και τους γονείς τους στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου».