ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΝαύπακτος: Σειρά εκδηλώσεων την Παρασκευή στο Αρχοντικό Μπότσαρη

Ναύπακτος: Σειρά εκδηλώσεων την Παρασκευή στο Αρχοντικό Μπότσαρη

Ναύπακτος: Σειρά εκδηλώσεων την Παρασκευή στο Αρχοντικό Μπότσαρη

450 Χρόνια «Ναυμαχία της Ναυπάκτου»

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 450ης Επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:30’ πραγματοποιείται σειρά εκδηλώσεων στο Αρχοντικό Μπότσαρη, παρουσία κοινού.

Τις εκδηλώσεις της ημέρας ανοίγει στο Αρχοντικό του Ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη η Ιστορικός και πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ.Σία Αναγνωστοπούλου με την ενδιαφέρουσα διάλεξη «Ο φακός της Ιστορίας στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. 450 χρόνια μετά».

Ακολουθεί η απαγγελία αποσπασμάτων από την «Ωδή στον Δον Ζουάν τον Αυστριακό και το παράπονο του Θερβάντες» του κ.Τάκη Παπανικολάου, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα αποσπάσματα θα απαγγείλει η Μουσικοπαιδαγωγός και Διευθύντρια της Μουσικής Σχολής Ναυπάκτου κ.Κατερίνα Κορκοντζέλου.  

Αμέσως μετά προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «1571. Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Η μεγαλωτάτη Βιτώρια των Χριστιανών στο Ιόνιο», σε σκηνοθεσία Αντώνη Γλαρού.  Το ντοκιμαντέρ προλογίζει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.Ρόδη Κράτσα.

Στις 9:30’ το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση από τη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» Κέρκυρας υπό τη Διεύθυνση του αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη και την Παπαχαραλάμπειο Φιλαρμονική Δήμου Ναυπακτίας υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Δημητρίου Αμπατζή.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Παρασκευής, 8 Οκτωβρίου:

Αρχοντικό Ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη

17:30’ | Διάλεξη

«Ο φακός της Ιστορίας στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου 450 χρόνια μετά»

Σία Αναγνωστοπούλου, Ιστορικός, πρ.Υπουργός Εξωτερικών

18: 15’ | Απαγγελία Αποσπασμάτων από την «Ωδή στον Δον Ζουάν τον Αυστριακό και το παράπονο του Θερβάντες» του Τάκη Παπανικολάου, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

·         Αποσπάσματα από το επικολυρικό ποίημα θα απαγγείλει η Μουσικοπαιδαγωγός και Διευθύντρια της Μουσικής Σχολής Ναυπάκτου κ.Κατερίνα Κορκοντζέλου

19:00’ | Προβολή Ντοκιμαντέρ

«1571. Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Η μεγαλωτάτη Βιτώρια των Χριστιανών στο Ιόνιο».

Σκηνοθεσία Αντώνης Γλαρός

Προλογίζει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.Ρόδη Κράτσα

Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου

21:30’ | Μουσική Εκδήλωση

Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» Κέρκυρας υπό τη Διεύθυνση του αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη και Παπαχαραλάμπειος Φιλαρμονική Δήμου Ναυπακτίας υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Δημητρίου Αμπατζή

Αιτωλοακαρνανία: Που θα πραγματοποιηθούν αύριο δωρεάν rapid test

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr