ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΝαύπακτος: Ποιοι διακρίθηκαν στον Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Μητρόπολης και Δευτεροβάθμιας

Ναύπακτος: Ποιοι διακρίθηκαν στον Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Μητρόπολης και Δευτεροβάθμιας

Ναύπακτος: Ποιοι διακρίθηκαν στον Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Μητρόπολης και Δευτεροβάθμιας

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, μετά τον Εσπερινό της εορτής των Τριών Ιεραρχών, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή των Βραβείων και των Επαίνων του Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, που οργάνωσε και εφέτος η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και αγίου Βλασίου, με την συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολής για την επιτυχημένη εκδήλωση:

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Καζαντζής, Διευθυντές και καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Ναυπάκτου και πολλοί μαθητές.

Το θέμα του εφετινού διαγωνισμού ήταν η λειτουργική εκφώνηση: «Ειρήνη πάσι», και είχε ως αφορμή την συχνή απουσία της ειρήνης από το εσωτερικό πολλών ανθρώπων της εποχής μας, αλλά και από τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους, όπως και από τις σχέσεις μεταξύ διαφόρων λαών και των Κρατών. Μαζί με την προκήρυξη του Διαγωνισμού δόθηκε στα παιδιά, για την τροφοδοσία της έμπνευσής τους, ανάλογο αγιογραφικό, λειτουργικό και πατερικό υλικό.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Διαγωνισμού Πρωτ. Θωμάς Βαμβίνης, ανέφερε τα μέλη που αποτελούσαν την Επιτροπή, το πώς αυτή εργάστηκε και κατόπιν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα με βάση τον Μέσο Όρο των βαθμολογιών που έδωσαν έξι βαθμολογητές, οι οποίοι βαθμολόγησαν τα έργα, χωρίς να γνωρίζουν τους δημιουργούς τους και χωρίς να έχουν πληροφόρηση για την βαθμολογία των άλλων βαθμολογητών.

Βαθμολογητές ήταν οι: Απόστολος Τσακούμης, θεολόγος, Μαρία Κουτούση, φιλόλογος, Χριστίνα Καρανικόλα, φιλόλογος, Ελένη Εξάρχου, θεολόγος, Χρυσούλα Μαντζαβά, φιλόλογος, Θεοδώρα Σιαμπαλή, φιλόλογος. Εκτός από τους βαθμολογητές μέλη της Επιτροπής του Διαγωνισμού ήταν ο π. Κωνσταντίνος Βακάλογλου και η κ. Βεατρίκη Λιάκα, θεολόγος. Για το αδιάβλητο της βαθμολόγησης ως βαθμολογητές επιλέχθηκαν εκπαιδευτικοί που δεν είναι εν ενεργεία.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα Βραβεία και τους Επαίνους στους μαθητές των οποίων τα έργα διακρίθηκαν· τους έδωσε ένα δίπλωμα στο οποίο ήταν γραμμένο το όνομά τους και το έργο τους που διακρίθηκε, μαζί ένα χρηματικό ποσό και ένα βιβλίο. Πιο συγκεκριμένα:

Στην κατηγορία του Γυμνασίου Βραβεία έλαβαν: ο Παναγιώτης Πατσαούρας του Κωνσταντίνου, μαθητής του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, για το Ποίημά του: «Ειρήνη πάσι» και η Ευαγγελία Τούντα του Θωμά, μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, για το διήγημά της: «Ο Ήλιος». Επίσης έλαβαν: η Νικολίνα Παληού του Σπυρίδωνος, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, Α΄ Έπαινο, για το διήγημά της «Η φίλη της Στεφανίας», η Κωνσταντίνα Χαραλαμποπούλου, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, Α΄ Έπαινο, για το ποίημά της: «Ειρήνη πάσι» και η Φωτεινή Μίσσου του Ιωάννη, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, Β΄ Έπαινο, για το ποίημά της: «Επί γης ειρήνη».

Στην κατηγορία του Λυκείου Βραβεία έλαβαν: ο Βασίλειος Κωνσταντίνος Παππάς του Αποστόλου, μαθητής του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, για το διήγημά του: «Εχθρός;» και η Πηνελόπη Λιάκου του Κωνσταντίνου, μαθήτρια του Γενικού Λυκείου των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη, για το ποίημά της: «Τα Ειρηνικά». Επίσης έλαβαν: η Μαρία Καραγεωργοπούλου του Χρήστου, Α΄ Έπαινο, για το διήγημά της: «Κόκκινη ανεμώνη», ο Ορέστης Βερύκιος του Ιωάννη, μαθητής του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, Α΄ Έπαινο, για το ποίημά του: «Ειρήνη ημίν» και ο Κλειώρης Χρήστος του Σπυρίδωνος, μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, Β ΄ Έπαινο, για το διήγημά του: «…Γονιός των Γονιών…».

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το μέλος της Επιτροπής κ. Μαρία Κουτούση, παρουσίασε τα τέσσερα έργα που έλαβαν Βραβείο, ενώ η κ. Ελένη Καραγιάννη διάβασε επιλεγμένα αποσπάσματά τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Καζαντζής, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση, αλλά και για τον Διαγωνισμό που πραγματοποιείται επί αρκετά έτη. Συνεχάρη κατόπιν όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, και τους ευχήθηκε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Σεβασμιώτατος έκλεισε την εκδήλωση ευχαριστώντας όσους είχαν την υπευθυνότητα για την διεξαγωγή του Διαγωνισμού, αλλά και τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού κ. Χρήστο Καζαντζή για την πολύ καλή συνεργασία, τονίζοντας ότι αυτή η συνεργασία έχει πάντα αγαθά αποτελέσματα όταν γίνεται μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος και μέσα στα πλαίσια των σκοπών της Παιδείας. Απευθυνόμενος στους μαθητές είπε ότι ανάμεσα σ’ αυτούς βλέπει τους αυριανούς συγγραφείς και ποιητές, γιατί με τέτοιες αφορμές ανακαλύπτει κανείς κάποια χαρίσματα που έχει και κατόπιν τα καλλιεργεί.

Κατόπιν σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό δόθηκε από τον Σεβασμιώτατο αναμνηστικό δίπλωμα.

Στην έξοδο από του Ιερού Ναού, μετά το πέρας την εκδήλωσης, προσφέρθηκε σε όλους τους παρόντες ένα εόρτιο κέρασμα από τον Σύνδεσμο Αγάπης της Ενορίας του αγίου Δημητρίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Ναύπακτος: Ποιοι διακρίθηκαν στον Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Μητρόπολης και Δευτεροβάθμιας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ