ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΝαύπακτος: Μπαίνουν μπρος οι μελέτες για τη μαρίνα

Ναύπακτος: Μπαίνουν μπρος οι μελέτες για τη μαρίνα

Ναύπακτος: Μπαίνουν μπρος οι μελέτες για τη μαρίνα

Ναύπακτος: Μπαίνουν μπρος οι μελέτες για τη μαρίνα όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία παρουσιάζει πως το έργο του ΥΠΠΟ στο λιμάνι «απελευθέρωσε» πόρους για τις μελέτες της μαρίνας

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Το 2021 εγκρίθηκε μέσα από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» ποσό 600.000€  για τη σύνταξη μελετών στο πλαίσιο κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου.

Μεταξύ άλλων από το Λιμενικό Ταμείο σχεδιάζονταν και οι μελέτες για την συντήρηση του Ενετικού Λιμανιού της Ναυπάκτου, ωστόσο στην πορεία το Υπουργείο Πολιτισμού με δική του χρηματοδότηση υλοποίησε τις μελέτες για τη στερέωση και αποκατάσταση του ενετικού λιμένα της Ναυπάκτου και το έργο εντάχθηκε από το Υπουργείο στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 1.775.000 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε το «χώρο», προκειμένου ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να υλοποιήσουν κάποια άλλη δράση. Επιλέχθηκε λοιπόν από το ποσό που εγκρίθηκε από το «ΦιλόΔημος ΙΙ» να διατεθούν 100.000 ευρώ για τις μελέτες που αφορούν την μαρίνα στο Γρίμποβο, δυναμικότητας 200 σκαφών.

Η σχετική τροποποίηση έγινε μάλιστα δεκτή από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα προχωρήσουν στη σύνταξη του φακέλου τροποποίησης της χωροθέτησης της μαρίνα στο Γρίμποβο και στη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), Μελέτης Κυματικής Διείσδυσης και Ακτομηχανικής Μελέτης. Ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο έχουν ήδη τροποποιήσει τη μεταξύ τους προγραμματική σύμβαση και προχωρούν τις σχετικές διαδικασίες για τις αναθέσεις των μελετών

Με τη χρηματοδότηση από το «ΦιλόΔημος ΙΙ» εκτός από τις μελέτες για το εμβληματικό έργο της μαρίνας Ναυπάκτου θα υλοποιηθούν οι μελέτες για τα εξής έργα :

1.     Αναβάθμιση εκσυγχρονισμός λιμένος Αντιρρίου και προστασία αντιστήριξη του παρακείμενου κάστρου Αντιρρίου: Συνολικό ποσό απαιτούμενων μελετών μέχρι και τα τεύχη δημοπράτησης για την εκτέλεση των λιμενικών έργων 172.360€

2.     Κατασκευή λιμενίσκου –καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη θέση “ΚΑΡΙΕΡΑ- ΕΤΑΙΡΕΙΑ” Λιμένα Κάτω Βασιλικής. Συνολικό ποσό απαιτούμενων μελετών μέχρι και τα τεύχη δημοπράτησης για την εκτέλεση των λιμενικών έργων 168.640,00€.

3.     Επισκευή –επέκταση υπάρχοντος προβλήτα λιμένα και ανάπλαση της ΧΖΛ Κρυονερίου: Συνολικό ποσό απαιτούμενων μελετών μέχρι και τα τεύχη δημοπράτησης για την εκτέλεση των λιμενικών έργων 168.640€.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Νοσοκομείο Αγρινίου: Δύο χρόνια σε εκκρεμότητα η ενεργειακή αναβάθμιση

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ