Ναύπακτος: Επίθεση «πειρατών» σε καρναβαλικούς ρυθμούς - Ο Ντίνος Τσουκαλάς στο «Δυτικά FM 92,8»

Δική της ταυτότητα επιχειρεί να αποκτήσει η παρέλαση του Σαββάτου (16.3.24) στις 18:30

tsoukalas-ntinos-karnavali-1

Το γεγονός ότι η Ναύπακτος υπήρξε στο παρελθόν ορμητήριο πειρατών (αποκαλούνταν μικρό «Αλγέρι») και η ανάγκη το τοπικό καρναβάλι να προβάλει κάτι διαφορετικό συγκριτικά με άλλες διοργανώσεις, οδήγησε το Δήμο να διατυπώσει την πρόταση για ένα «πειρατικό» καρναβάλι η οποία και έγινε αποδεκτή!

Ένα ακόμα στοιχείο πρωτοτυπίας, όπως εξήγησε στο «Δυτικά FM 92,8» και τη Φόνη Γερμενή, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς έρχεται να προστεθεί καθώς η παρέλαση δεν θα πραγματοποιηθεί όπως αλλού την Κυριακή της Αποκριάς αλλά σήμερα Σάββατο (16.3.24) στις 18:30.

Οι καρναβαλιστές κάθε ηλικίας που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση αναμένεται να ξεπεράσουν τους 2.000 ενώ ευπρόσδεκτοι είναι και οι επισκέπτες που θα ήθελαν να ζήσουν το καρναβάλι από μέσα!

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η άφιξη στο ενετικό λιμάνι, όπου και θα καταλήξει η παρέλαση,  «πειρατών» με καΐκια που αναμένεται να κλέψουν την παράσταση. Η βραδιά θα κλείσει με latin ρυθμούς καθώς το γνωστό συγρότημα Cubaneros θα δώσει συναυλία και η διασκέδαση θα συνεχιστεί μέχρι αργά. 

Όμως εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή με στόχο ην ανάδειξη τοπικών εθίμων αλλά και την Καθαρά Δευτέρα.

«Βουλιάζει» από επισκέπτες η πόλη

Η πληρότητα των ξενοδοχείων, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, άγγιζε το 90% με την πανέμορφη Ναύπακτο να «βουλιάζει» από επισκέπτες ενώ αντίστοιχη εικόνα εκτιμάται ότι ισχύει και για τα Airbnb.

Σημειώνεται ότι οι σύγχρονοι οδικοί άξονες που κατασκευάστηκαν παρέχοντας τη δυνατότητα για ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στην περιοχή έχουν ενισχύσει την επισκεψιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το γεγονός ότι τουρισμός έχει μπει σε ανοδική τροχιά καταδεικνύει η διαπίστωση ότι ακόμα και τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου η Ναύπακτος δέχθηκε πολλούς επισκέπτες, όπως και άλλωστε  και πολλά ορεινά χωριά της Ναυπάκτου με τα εξαιρετικά καταλύματα μέσα σε ελατοδάση, όπως σημείωσε ο κ. Τσουκαλάς.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: