ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΝαύπακτος: Επεκτείνεται η τουριστική περίοδος

Ναύπακτος: Επεκτείνεται η τουριστική περίοδος

Ναύπακτος: Επεκτείνεται η τουριστική περίοδος

Επεκτείνεται η τουριστική περίοδος στη Ναύπακτο, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία αναφέρει ότι έως 80% οι κρατήσεις και τον Σεπτέμβριο, ενώ από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου διοργανώνεται στην πόλη το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα kite surf

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Επεκτείνεται η τουριστική περίοδος στη Ναύπακτο πολύ πέραν τις 20 Αυγούστου, που μέχρι και τώρα ήταν η συνηθισμένη ημερομηνία λήξης της.

Φέτος η Ναύπακτος είχε 100% πληρότητα τον Αύγουστο, ενώ η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης κατά τον Ιούνιο, αλλά κυρίως τον Ιούλιο ήταν σε πάρα πολύ υψηλά ποσοστά, που ξεπερνούσαν το 70% και το 90% αντίστοιχα!

Ωστόσο η «έκπληξη» είναι πως μετά από αρκετά χρόνια που οι Έλληνες ταλαιπωρήθηκαν λόγω covid και κρίσης, φέτος οι κρατήσεις στη Ναύπακτο είναι μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου σε πάρα πολύ ικανοποιητικό βαθμό σε σύγκριση όχι με άλλες χρονιές την ίδια χρονική περίοδο, αλλά και με τον Αύγουστο που οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης «απογειώθηκαν»!

Βέβαια ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας που θα συνεχίσει να δίνει τουριστική «πνοή» στη Ναύπακτο είναι η διοργάνωση στην πόλη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος kite surf μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου, στο οποίο υπάρχουν 150 συμμετοχές από 30 χώρες!

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

Ναύπακτος: Επεκτείνεται η τουριστική περίοδος
Ο Ντίνος Τσουκαλάς

«η πληρότητα των ξενοδοχείων της Ναυπάκτου άγγιξε πραγματικά το 100%, ενώ και η επισκεψιμότητα στην πόλη είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η τουριστική περίοδος συνεχίζεται κανονικά μέχρι και τώρα. Θα χαλαρώσουν οι ρυθμοί, αλλά η επέκταση της τουριστικής περιόδου επιτυγχάνεται σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και πέραν τις 20 Αυγούστου που είναι η ημερομηνία που είχε καθιερωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με την πληροφόρηση από τους ξενοδόχους της πόλης είναι πως υπάρχουν κλεισμένα δωμάτια σε ποσοστό 70% και 80% μέχρι και αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην ορεινή Ναυπακτία τα νούμερα κρατήσεων είναι πολύ μεγάλα, αλλά πέραν των τουριστών που έχουν γεμάτα τα καταλύματα, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως είναι γεμάτα όλα τα χωριά των Δ.Ε. Πλατάνου, Αποδοτίας και Παλλήνης από ετεροδημότες, Ναυπάκτιους που ζουν στο εξωτερικό και φίλους τους που φιλοξενούν.

Σημαντικό όμως είναι να τονίσουμε πως από τις 26 Σεπτεμβρίου ξεκινάει στη Ναύπακτο το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα kite surf, το οποίο θα έχει 150 συμμετοχές από 30 χώρες. Ολοκληρώνεται στις 2 Οκτωβρίου, ενώ εξίσου σημαντικό πως οι αθλητές δεν έρχονται μόνοι τους, αλλά ο καθένας έχει και μια υποστηρικτική ομάδα, δηλαδή θα είναι στη Ναύπακτο μόνο για την συγκεκριμένη διοργάνωση πάνω από 600 άτομα, ενώ οι κρατήσεις τους στα ξενοδοχεία είναι πολύ πριν την έναρξη της διοργάνωσης ή τις παραμονές της διοργάνωσης, καθώς πρέπει να προπονηθούν.

Πλέον η Ναύπακτος και ο Δήμος Ναυπακτίας γενικότερα έχει μπει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας. Είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε τις υποδομές και τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι επισκέπτες, είτε είναι από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό, να προτιμούν τη Ναύπακτο και να την έχουν ως προορισμό και να είναι πρώτη τους επιλογή. Στόχος μας είναι οι 52 εβδομάδες του χρόνου να είναι πλήρως τουριστικές».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα ‘Συνείδηση” 

12 χρόνια «φαγούρα» – Έβδομη παράταση στο αποχετευτικό Παναιτωλίου – Καινούργιου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ