ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΟ Nαυπάκτιος Κ. Μαλιάρης που έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ ένα από τα “Πρόσωπα της Χρονιάς” – Συνάντησε τον περιφερειάρχη

Ο Nαυπάκτιος Κ. Μαλιάρης που έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ ένα από τα “Πρόσωπα της Χρονιάς” – Συνάντησε τον περιφερειάρχη

Ο Nαυπάκτιος Κ. Μαλιάρης που έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ ένα από τα “Πρόσωπα της Χρονιάς” – Συνάντησε τον περιφερειάρχη

Πλήρη υποτροφία στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχει κερδίσει ο Ναυπάκτιος Κωνσταντίνος Μαλιάρης που βραβεύθηκε στη διοργάνωση “Πρόσωπα της Χρονιάς” (κατηγορία Εκπαίδευση- Έρευνα) στην πρόσφατη, επιτυχημένη εκδήλωση της εφημερίδας “Πελοπόννησος” στην Πάτρα.

Η Δυτική Ελλάδα εξακολουθεί να βγάζει νέους ανθρώπους με λαμπρό μέλλον στον τομέα της επιστήμης και ο Κωνσταντίνος Μαλιάρης είναι η τελευταία απόδειξη γι’ αυτό.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός μαθητής της Γ΄ Λυκείου έγινε δεκτός στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μετά τη διάκρισή του με την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FGC Team Greece, της οποίας είναι βασικό μέλος.

Η ομάδα διακρίθηκε στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL CHALLENGE 2021, κατακτώντας τρία μετάλλια –ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο– και ο 17χρονος Κωνσταντίνος Μαλιάρης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάκριση, φέρνοντας παράλληλα γούρι στα ελληνικά χρώματα, καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα ρομποτικής καταφέρνει να κατακτήσει σε μια παγκόσμια διοργάνωση μετάλλια σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, αλλά και στη γενική παγκόσμια κατάταξη ταυτόχρονα.

Το βραβείο απένειμε, ο Κώστας Μπακαλάρος, ιδιοκτήτης και ιδρυτής της BAKALAROS GROUP.

Δείτε video από την απονομή:

Ν. Φαρμάκης: “Είμαστε μαζί του και στηρίζουμε το όνειρό του”

Σε ανάρτησή του μετά από συνάντηση που είχε με τον Κωνσταντίνο Μαλιάρη ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης τονίζει ότι «διαφημίζει» ήδη την χώρα και τον τόπο μας, τη Δυτική Ελλάδα, στο Πανεπιστήμιο Harvard για το οποίο κέρδισε πλήρη υποτροφία.

“Με μεγάλη χαρά τον δέχτηκα σήμερα στο γραφείο μου, μαζί με τον πατέρα του και συζητήσαμε για τα όνειρά του και κυρίως, τη διάθεσή του να συμβάλλει ώστε και πολλά άλλα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά τους μέσω του κόσμου της έρευνας και της τεχνολογίας. Είμαστε μαζί του και στηρίζουμε το όνειρό του. Γι άλλη μία φορά, αποδεικνύεται πως αυτός ο τόπος είναι πολύ πλούσιος γιατί έχει «πλούσια» μυαλά και «πλούσιες» καρδιές!”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης

Διαβάστε ακόμα:

Πρόσωπα της χρονιάς: Η Νάντια Σαμαρά απένειμε το βραβείο στην ομάδα “Messolonghi by Locals” (video)

Πρόσωπα της χρονιάς: Τιμήθηκε η αρχαιολόγος Ολυμπία Βικάτου για το έργο της – Ποιους ευχαρίστησε (video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ