ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΝαυπακτία: “Βράζει” για ακόμη μια φορά η Χάλκεια – Σχεδιάζουν ανεμογεννήτριες παντού

Ναυπακτία: “Βράζει” για ακόμη μια φορά η Χάλκεια – Σχεδιάζουν ανεμογεννήτριες παντού

Ναυπακτία: “Βράζει” για ακόμη μια φορά η Χάλκεια – Σχεδιάζουν ανεμογεννήτριες παντού

Νέες ανεμογεννήτριες σχεδιάζει να τοποθετήσει εταιρεία στην θέση Καλιακούδα στην Δημοτική Ενότητα Χάλκειας.

Μετά την προσπάθεια εταιρείας να τοποθετήσει στο όρος Βαράσοβα ή στο λεγόμενο Άγιον Όρος της Αιτωλοακαρνανίας ανεμογεννήτριες και τις αντιδράσεις φορέων, Δήμου Ναυπακτίας και πολιτών, πήρε πίσω το αίτημα της από την ΡΑΕ . Μερικές ημέρες αργότερα έρχεται η σειρά ακόμη μιας περιοχής της Δ.Ε. Χάλκειας όχι μακριά από την Βαράσοβα αλλά απέναντί της και πολύ κοντά στην ιστορική εκκλησία της Παναγίας Παναξιώτισσας και στο χωριό Γαβρολίμνη, να είναι ο επόμενος στόχος να δημιουργήσει αιολικό πάρκο αποτελούμενο από έξι ανεμογεννήτριες με την εταιρεία να έχει πάρει βεβαίωση και αυτή, από την ΡΑΕ.

Τις τελευταίες ώρες που έγινε γνωστή η είδηση, η περιοχή “βράζει” καθώς όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι η Δημοτική ενότητα Χάλκειας του Δήμου Ναυπακτίας που αποτελεί ενα μοχλό τουριστικής και αγροτικής ανάπτυξης για τον Δήμο να την έχουν στοχοποιήσει εταιρείες προτάσσοντας το κέρδος και χωρίς την σύμφωνη γνώμη κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Οι πολίτες της Χάλκειας για ακόμη μια φορά είναι αντιμέτωποι με ίδιες γνώριμες καταστάσεις και ήδη έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν πως θα αντιδράσουν σε ακόμη ένα ενδεχόμενο δημιουργίας αιολικού στην περιοχή.

nafpaktianews.gr

Σοκ στην Κάλυμνο – Κρατείται 38χρονος Αιγύπτιος για βιασμό μίας 13χρονης

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr