ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑστυνομικα ΝεαΝαυπακτία: Απατεώνας – αγοραστής επίπλων “ξάφρισε” 4.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό

Ναυπακτία: Απατεώνας – αγοραστής επίπλων “ξάφρισε” 4.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό

Ναυπακτία: Απατεώνας – αγοραστής επίπλων  “ξάφρισε”  4.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό

Μια νέα περίπτωση απάτης, αυτή τη φορά στη Ναυπακτία, διερευνά η Αστυνομία! Ανυποψίαστος άνδρας που πωλούσε έπιπλα, μέσω αγγελίας, έδωσε προσωπικά στοιχεία σε υποτιθέμενο αγοραστή ο οποίος του “ξάφρισε” 4.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμός ενώ επιχείρησε να “βουτήξει” άλλα 10.000!

Το θύμα της απάτης στάθηκε τυχερό στην ατυχία του, επειδή τράπεζα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και μπλόκαρε την επόμενη …περίεργη συναλλαγή που επιχείρησε να κάνει ο απατεώνας!

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προσποιούμενος ενδιαφερόμενο αγοραστή επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη, που είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης επίπλων, σε ιστοσελίδα και με το πρόσχημα της κατάθεσης χρημάτων για την αγορά τους, του απέσπασε τον αριθμό και τους κωδικούς της τραπεζικής του κάρτας και απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό.

Στη συνέχεια ο άγνωστος δράστης αφαίρεσε από τον παθόντα το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου, ενώ με τον ίδιο τρόπο αποπειράθηκε να του αφαιρέσει ακόμη 10.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό σε άλλη τράπεζα, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την παράνομη πράξη του, διότι η συναλλαγή μπλοκαρίστηκε από την Τράπεζα.

Το Εργαστήριο “Παναγία Ελεούσα” αποχαιρετά την Παυλίνα Σουμέλη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ