ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΗ Ναυπάκτια Αγγελική Λόη: Η ζωγραφική είναι τα μακροβούτια στο λαβύρινθο του κορμιού και του μυαλού. Είναι ο Έρωτας δίχως «end»

Η Ναυπάκτια Αγγελική Λόη: Η ζωγραφική είναι τα μακροβούτια στο λαβύρινθο του κορμιού και του μυαλού. Είναι ο Έρωτας δίχως «end»

Η Ναυπάκτια Αγγελική Λόη: Η ζωγραφική είναι τα μακροβούτια στο λαβύρινθο του κορμιού και του μυαλού. Είναι ο Έρωτας δίχως «end»

Τι είναι η ζωγραφική για εσάς; μια μορφή προσωπικής έκφρασης; ανάγκη για δημιουργία; επικοινωνία; ή κάτι άλλο;

Σαράκι. Έμμονη. Επίμονη. Είναι τα μακροβούτια στο λαβύρινθο του κορμιού και του μυαλού. Είναι ο Έρωτας δίχως ‘’end’’.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως εικαστικός;

Ελεύθερο άνθρωπο.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σας ως εικαστικός;

Η ζωή. Η φύση. Η τέχνη… τώρα και πριν. Ο τρόπος που προσεγγίζει κάνεις οτιδήποτε. Η άδεια να ψηλαφίζομαι από εικόνες, μνήμες, βιώματα. Σε χρόνο ενεστώτα.

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός της ζωγραφικής;

Θα μπορούσα σίγουρα… με οτιδήποτε μου προκαλούσε απανωτές κρίσεις περιέργειας.

Αν επιλέγατε μια διαφορετική εποχή για να ζήσετε και να δημιουργήσετε ποια θα ήταν αυτή και με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι θα εκφραζόσασταν καλλιτεχνικά;

«Γνωρίζω» τι έχει γίνει χθες και τι γίνεται τώρα. Αυτό που θα ήθελα να ξερω είναι τι θα γίνεται «αύριο» και αν θα μπορούσα με τα δικά μου μέσα να εκφραστώ σε αυτό.

Ποια είναι η σχέση του δημιουργού με το έργο του;

Είναι γέννα, λύτρωση, αιμομιξία, αδυναμία, αγάπη. Είναι ο λώρος που δεν κόβεται πότε.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Αρκετά πράγματα έχουν δρομολογηθεί στο άμμεσο μέλλον. Η συμμετοχή μου σε ομαδική έκθεση με τον τίτλο ‘’Unusual self portraits’’ στην Project Gallery (Νορμανου 3) σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Μπασιου (ιστορικός τέχνης). Το Δεκέμβριο στο μουσείο Ηρακλειδων με τίτλο «Salty Fields» μια διατομική έκθεση με παράλληλες επιστημονικες και εκπαιδευτικες δράσεις με τη Δήμητρα Σκανδαλη, οποί προσεγγιζουμε τον σιωπηλό κόσμο των φικων σε επιμέλεια της Νινας Φραγκοπουλου (δρ. θαλάσσιας βιολογίας) και συνεργασία Μανώλη Καρτερακη (ιστορικοί τέχνης).

Βιογραφικό.

Γεννήθηκε στη Ναύπακτο. Αρχικά σπούδασε οδοντοτεχνική και στη συνέχεια ζωγραφική κοντά στον Γιώργο Ρόρρη. Συνέχισε τις σπουδές της στη ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2010-2015) με καθηγητές τον Γ. Ψυχοπαίδη και τον Μ. Σπηλιόπουλο. Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα (2005, 2011, 2018. 2019) και 2 στην Ελβετία (2015, 2016) και έχει πάρει μέρος σε αρκετές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στα χρόνια της μαθητείας της στην Α.Σ.Κ.Τ. τιμήθηκε με έναν έπαινο και 2 βραβεία. Το 2018 πήρε το πρώτο βραβείο στο Ιδρυμα Μιχαλη Κακογιαννη ‘Ο ρόλος της τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης’ μια έκθεση συνεργασίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και των ‘Ρωμιων Πραξεις’ εμπνευσμένη από τα ‘Σεπτεμβριανα’……. Είναι μέλος της ομάδας JJc.

e-nafpaktia.gr / polismagazino.gr

Ελεύθερη η διέλευση ανέργων από όλα τα διόδια της Εγνατίας Οδού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr