ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαNAVTEX για επέκταση των ερευνών για φυσικό αέριο νότια της Κρήτης

NAVTEX για επέκταση των ερευνών για φυσικό αέριο νότια της Κρήτης

NAVTEX για επέκταση των ερευνών για φυσικό αέριο νότια της Κρήτης

Την επέκταση της περιοχής στην οποία διενεργεί έρευνες νότια της Κρήτης για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων οριοθετεί η νέα NAVTEX που εκδόθηκε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τη νέα NAVTEX, το πλοίο SANCO SWIFT που ρυμουλκεί καλώδιο 12 χιλιομέτρων και υποστηρίζεται από το πλοίο «ALEXANDER 3»’, από σήμερα 26 Νοεμβρίου θα πλέει μέχρι νεωτέρας νοτιοδυτικά της Κρήτης, επεκτείνοντας το πεδίο των σεισμικών ερευνών που διεξάγει, σύμφωνα με τις παλαιότερες εκδοθείσες NAVTEX από το σταθμό της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης, Κέρκυρας και τη MALTA NAVTEX SERVICE που αφορούν στην ανάπτυξη εξοπλισμού και πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών, στο Ιόνιο πέλαγος, το δυτικό πέλαγος και δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Με την ίδια NAVTEX προτρέπονται τα παραπλέοντα πλοία να τηρούν απόσταση ασφαλείας 8 ναυτικά μίλια από την πρύμνη, διαφορετικά, 3 ναυτικά μίλια.

Οι νέες συντεταγμένες που ανακοινώθηκαν από τον σταθμό Ηρακλείου, καθώς και η αποτύπωσή τους στον χάρτη, είναι οι ακόλουθες:

Την επέκταση των ερευνών από την ExxοnMobil στην περιοχή της Κρήτης είχε επιβεβαιώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (25.11.2022) στον ΣΚΑΪ.

«Κάνουμε ότι απαιτείται για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό που θα βγει να δώσει κέρδος για την πατρίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα για επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Κρήτης.

Εκτός από την ExxοnMobil, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από δεύτερη εταιρία για να πραγματοποιήσει έρευνες.

Πηγή: newsit.gr

Η γρήγορη και η αργή αντίδραση Ιερώνυμου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ