ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΓια άλλη μια χρονιά δεν πήρε κανείς χαμπάρι την ιστορική Ναυμαχία στο Άκτιο

Για άλλη μια χρονιά δεν πήρε κανείς χαμπάρι την ιστορική Ναυμαχία στο Άκτιο

Για άλλη μια χρονιά δεν πήρε κανείς χαμπάρι την ιστορική Ναυμαχία στο Άκτιο

Οι μόνες σταθερές που μπορεί να πει κανείς ότι έχει η ελληνική “εκπαίδευση” είναι πρώτον, το γεγονός ότι μόλις πάει το παιδί στην 2α Λυκείου χρειάζεται μίνιμουμ 250 ευρώ το μήνα για “δωρεάν” και “δημόσια” φροντιστηριακή εκπαίδευση και, δεύτερον, ότι τα παιδιά δεν μαθαίνουν τα γεγονότα στην περιοχή τους που άλλαξαν τον κόσμο! Σαν την ιστορική Ναυμαχία στο Άκτιο.

Μιλάμε για κοσμοϊστορικά γεγονότα που έκριναν το ποια είναι η Ανατολή και η Δύση, ο πολιτισμός και οι βάρβαροι, το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός. Ας αφήσουμε τα πρόσφατα, του πολέμου, του 1922(ώστε να μην μπορεί να κάνει πολιτικά/ιστορικά φροντιστήρια κανείς), του εμφυλίου κλπ. 
Με εξαίρεση την Ναυμαχία της Ναυπάκτου, στην οποία η πόλη έχει δώσει αληθινά παγκόσμιο χαρακτήρα, τα άλλα μεγάλα γεγονότα είναι σε λήθαργο χρόνια.
Σαν προχθές, στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 πΧ, αποφασίστηκε στην περιοχή μας το τέλος του ελληνικού κόσμου και η κυριαρχία του ρωμαϊκού, με ό, τι αυτό σήμανε για την ανθρωπότητα.

Πού έγινε αυτό; Στο Άκτιο! Εδώ πιο πέρα, δηλαδή, όπου δεν υπάρχει κάποια αναπαράσταση, κάποια διάδραση, κάποιες σοβαρές εκδηλώσεις που να γίνουν πόλος έλξης αλλά κυρίως να μάθει στα παιδιά που ζουν εδώ, το τι έχει συμβεί.
Μια Αιγύπτια αυτοκράτειρα με ελληνικό όνομα(κλέος+πατήρ) ,η Κλεοπάτρα, έχασε στην ναυμαχία τον τότε κόσμο μαζί με τον Μάρκο Αντώνιο από τον Οκταβιανό που ξερίζωσε τα πάντα για την Ρώμη! Στα μέρη μας όλα ερημώθηκαν για να πάνε άπαντες δούλοι ώστε να ιδρυθεί η Νικόπολη! Κι όμως, τίποτε εδώ στα βιβλία μας!
Μήπως τα ίδια δεν συμβαίνουν και με την Μάχη στα Κοκκάλια, λίγο πιο πάνω στην Ευρυτανία, όπου οι Αιτωλοί συνέτριψαν την ανθρώπινη μάστιγα που λεγόταν “Γαλάτες” και την έδιωξαν για πάντα από την ήπειρο; Την ώρα που την διδάσκουν αυτή την μάχη στα σχολεία της Γαλλίας, εμείς ως Γαλάτες εννοούμε κάτι χαριτωμένους… επαναστάτες σαν τον Αστερίξ κι όχι τους βαρβάρους που έτρωγαν τα παιδιά τους τα ίδια.

Δεν είναι να απορείς με τα χάλια μας.

 

 

 

 

 

 

Παπαστεργίου και Παπαναστασίου δεν θέλουν “σβηστά φώτα” στις πόλεις

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ