ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα Νεα«Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο: «Δεν είμαστε σίγουροι ότι ένα καινούργιο φαινόμενο δεν θα επιταχύνει την υπάρχουσα καταστροφή» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο: «Δεν είμαστε σίγουροι ότι ένα καινούργιο φαινόμενο δεν θα επιταχύνει την υπάρχουσα καταστροφή» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο: «Δεν είμαστε σίγουροι ότι ένα καινούργιο φαινόμενο δεν θα επιταχύνει την υπάρχουσα καταστροφή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με επικεφαλής τον πρύτανη του ιδρύματος, βρέθηκε στην Ζάκυνθο, με αφορμή την τεράστια φθορά στο -επί 40 χρόνια- αξιοθέατο του νησιού, το γνωστό «Ναυάγιο».

Στις ομιλίες τους, κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Πρύτανης και οι εμπλεκόμενοι ειδικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ανέφεραν: «Πρόθεση μας είναι να συνδράμουμε στην τοπική κοινωνία, το ενδιαφέρον μας αποτελεί δικιά μας πρωτοβουλία, μια διεπιστημονική πρόκληση, βασίζεται σε εθελοντική πρόθεση-μελέτη. Στόχος μας είναι να πράξουμε το καλύτερο με συγκεκριμένες προτάσεις. Χρειάζεται υπομονή ωστόσο η τοπική κοινωνία πρόκειται και θα έχει λόγο σε ότι γίνει».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ανεγέρθηκε στην ήδη άσχημη κατάσταση του εμβληματικού αξιοθέατου του νησιού. «Ανθρώπινοι παράγοντες π.χ.graffiti έχουν επιδράσει μαζί με την σκουριά και την οξείδωση στην διάβρωση του πλοίου… Κατανοούμε ότι υπάρχει επείγουσα διάσταση στο θέμα, αλλά η έρευνα απαιτεί χρόνο και τεκμηρίωση. Δεν είμαστε σίγουροι ότι ένα καινούργιο «φαινόμενο» δεν θα επιταχύνει την ήδη υπάρχουσα καταστροφή, είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, που έχει δύο σκέλη, αυτό της μάχης με το χρόνο και της ολοκληρωμένης λύσης σε αυτό επιθυμούμε την αρωγή της πολιτείας και μακάρι να συμμετέχουν κι άλλοι», κατέληξαν.

tempo24.news

Δυτική Ελλάδα: Στο νοσοκομείο μαθητής γυμνασίου που του έπεσε το κουρτινόξυλο στο κεφάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ