ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΝαι μεν, αλλά χάθηκε η ευκαιρία για το 5G και το αντιπαράδειγμα της Καλαμάτας

Ναι μεν, αλλά χάθηκε η ευκαιρία για το 5G και το αντιπαράδειγμα της Καλαμάτας

Ναι μεν, αλλά χάθηκε η ευκαιρία για το 5G και το αντιπαράδειγμα της Καλαμάτας

Ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη πιο γρήγορες ταχύτητες internet και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, στηρίζει την υλοποίηση του έργου ενός νέου δικτύου οπτικών ινών αρχιτεκτονικής Fiber to the Home, χορηγώντας τις απαιτούμενες άδειες και διευκολύνοντας τις εργασίες αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

Μπράβο στο Δήμο Μεσολογγίου, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να παρατηρήσουμε ότι κανένας Δήμος της Αιτωλοακαρνανίας δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να ενταχθεί στην πιλοτική εφαρμογή του δικτύου 5G.

Ιδίως, όταν ο Δήμος της Καλαμάτας αποφάσισε την αποχώρησή του από το πρόγραμμα, ενστερνιζόμενος τα συνωμοσιολογικού τύπου επιχειρήματα για τις επιπτώσεις του δικτύου στην υγεία των κατοίκων.

Ίσως βέβαια να χρειάζεται ιδιαίτερη τόλμη για μια τέτοια πρωτοβουλία καθώς σχεδόν παντού υπάρχουν άνθρωποι, που διακατέχονται από το σύνδρομο «nimby» (Not Ιn Μy Βack Υard, δηλαδή «όχι στην πίσω αυλή μου»).

Και το βλέπουμε αυτό να συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις όπως π.χ. με τις ανεμογεννήτριες. Λες και είναι κάτι καινούργιο… Λες και δεν υπήρχαν ανέκαθεν ανεμόμυλοι…

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr