Ναι, η δασκάλα στην φωτογραφία είναι η Μαρία Καβογιάννη

Απίστευτο, κι όμως αληθινό!

kavogianni-daskala

“Σαν δασκάλα ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη που έκανα αυτό το επάγγελμα και ήθελα να δώσω στα παιδιά πάρα πολλές πληροφορίες, να μάθουν πολλά πράγματα και ιδίως για την τέχνη.”

ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΓΚΟΖΗΣ

Είμαι μεγάλος θαυμαστής της Μαρία Καβογιάννη, τη γνώρισα από τους “Μικρούς Μήτσους” αλλά την ξεχώρισα για την ερμηνεία της από τότε που έκανε την αγαθή σεξεργάτρια στα εξαιρετικά “Εγκλήματα“. Από τότε έπαιξε σε πάρα πολλές σειρές και ταινίες, με αποκορύφωμα της κατ’εμέ στο “Ένας άλλος κόσμος” που πρωταγωνιστούσε με τον J.K Simmons!

Σήμερα λοιπόν, από την ομάδα Βίντεο κλαμπ έμαθα ότι η Καβογιάννη υπήρξε δασκάλα σε δημοτικό!

Γράφει η Έλενα Αναγνωστοπούλου:

“Η Κορίνα από τα “Εγκλήματα” υπήρξε όντως πραγματική δασκάλα
Αναγνωρίζετε την Μαρία Καβογιάννη στη σπάνια αυτή φωτογραφία από την εποχή που εργαζόταν ως δασκάλα σε δημοτικό σχολείο; «Δεν ήθελα ποτέ να γίνω ηθοποιός, αλλά δεν ξέρω και ‘γω πως παρασύρθηκα και έγινα. Τελείωσα το σχολείο, πήγα σε μια σχολή, πέρασα στην ΑΣΟΕ και σπούδασα οικονομικά και μετά έγινα δασκάλα», έχει αφηγηθεί η αγαπημένη ηθοποιός.

«Σαν δασκάλα ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη που έκανα αυτό το επάγγελμα και ήθελα να δώσω στα παιδιά πάρα πολλές πληροφορίες, να μάθουν πολλά πράγματα και ιδίως για την τέχνη. Ασχολήθηκα πάρα πολύ με τα παιδιά του δημοτικού όπου και δούλεψα για επτά χρόνια. Και βέβαια ήμουν πάρα πολύ φιλότιμη δασκάλα γιατί ήθελα να κάνω στα παιδιά ό,τι μπορούσα περισσότερο ανεξαρτήτως από τη μεγάλη μου ανάγκη να τους μάθω τέχνη κυρίως. Αναγκαστικά δίδαξα και πάρα πολλά άλλα μαθήματα όπως γεωγραφία, ανθρωπολογία, ιστορία και έχω πολλές αναμνήσεις. Με τη μαθήτρια της φωτογραφίας διατηρώ επαφές, έχει γίνει έκτακτο παιδί και καταπληκτική φωτογράφος». (από συνέντευξη στη Τζένη Θεωνά και την εκπομπή “Μαμά-δες” της ΕΡΤ)

Η Μαρία Καβογιάννη τελείωσε με άριστα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αμέσως μετά φοίτησε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της εργάστηκε ως δασκάλα για αρκετά χρόνια. Συνέχισε όμως, φοιτώντας στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» από την οποία αποφοίτησε το 1986 με τις Καίτη Κωνσταντίνου και Υρώ Μανέ !”

mikropragmata.lifo.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Βασίλης Μπισμπίκης έδωσε μονόπετρο στη Δέσποινα Βανδή, αποκάλυψε δημοσιογράφος

Το δαχτυλιδι στόλιζε το χέρι της δημοφιλούς τραγουδίστριας στο J2US και συζητήθηκε ιδιαίτερα.