Ναύπακτος: «Βροχή» οι κρατήσεις για το Πάσχα

Κάλεσμα από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Ντίνο Τσουκαλά ο κόσμος να επισκεφθεί την πόλη

IMG_1452

Ανέκαθεν η Ναύπακτος και η ορεινή Ναυπακτία ήταν τουριστικός προορισμός, αλλά τα στοιχεία αυτή τη στιγμή για το Πάσχα ξάφνιασαν ευχάριστα τους επαγγελματίες του κλάδου στην περιοχή και τους προδιαθέτουν για μια «θερμή» Πασχαλινή περίοδο ως προς τις κρατήσεις!

Οι κρατήσεις «πέφτουν βροχή», καθώς λίγες μόλις ημέρες πριν την εορταστική περίοδο έχουν αγγίξει το 95%! Οι επισκέπτες προέρχονται από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν τη Ναυπακτία και τα έθιμά της την περίοδο του Πάσχα.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ναυπακτίας, Ντίνος Τσουκαλάς μιλώντας στη «Σ» τόνισε πως: «Η πληρότητα στη Ναυπακτία αγγίζει το 95%. Οι κρατήσεις είναι για το διάστημα από 1η Μαΐου μέχρι και τις 15 Μαΐου. Η καλή αυτή πορεία για το Πάσχα αφορά και την ορεινή Ναυπακτία, όχι μόνο την πόλη της Ναυπάκτου.

Το ποσοστό της πληρότητας αφορά φυσικά τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και τις μικρές τουριστικές μονάδες που είναι σε περιοχές πέριξ της πόλης, αλλά και τα airbnb που υπάρχουν σε όλη τη Ναυπακτία.
Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι ο κόσμος επιλέγει τη Ναυπακτία για να απολαύσει και να επενδύσει το λιγοστό ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε όλοι μας πλέον. Απευθύνω πρόσκληση σε όλους να επισκεφτούν τη Ναυπακτία το Πάσχα και όποτε άλλοτε το επιθυμούν και να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας».

Κοντινός και οικονομικός προορισμός
Η Ναύπακτος θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκμεταλλεύεται την εγγύτητα που έχει πλέον από την Αθήνα, με αποτέλεσμα έτσι για όσους επιθυμούν να εκδράμουν με το αυτοκίνητο να θεωρείται ένας κοντινός και σχετικά οικονομικός προορισμός. Η απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα στη Ναύπακτο εκτιμάται ότι μαζί με τα μεταφορικά μπορεί να έχει ένα κόστος που ξεκινά από τα 240 ευρώ κατ’ άτομο.

Πασχαλινά έθιμα
Η Μεγάλη Παρασκευή, στη Ναύπακτο και στο Ενετικό λιμάνι είναι εντυπωσιακή. Ντόπιοι και επισκέπτες κατανυκτικά και με πλήρη ευλάβεια, ακολουθούν τον Επιτάφιο σχηματίζοντας πομπές μέχρι το μεσαιωνικό Κάστρο του λιμανιού. Το σκηνικό με τις αναμμένες δάδες που «κοσμούν» τα τείχη του λιμανιού και τις πολεμίστρες, δημιουργούν μία…«φλεγόμενη» όψη των ενετικών τειχών που συναρπάζει κατά την διάρκεια της περιφοράς των Επιταφίων. Ο σταυρός που φλέγεται στην πύλη εισόδου του λιμανιού αλλά και τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα «κλέβουν» με τη σειρά τους την παράσταση προκαλώντας μέχρι το θαυμασμό σας!

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ