ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΝαυπάκτος: Ο τουρισμός «ανασταίνει» τα ταξί της

Ναυπάκτος: Ο τουρισμός «ανασταίνει» τα ταξί της

Ναυπάκτος: Ο τουρισμός «ανασταίνει» τα ταξί της

Η πληρότητα των ξενοδοχείων της Ναυπάκτου τους καλοκαιρινούς μήνες ωφελεί και τον κλάδο των ταξί, ο οποίος το χειμώνα δουλεύει με τονωτικές «ενέσεις» από τα τριήμερα που «εξασφαλίζει» ο εσωτερικός τουρισμός

Ικανοποιημένος είναι ο κλάδος των ταξί στη Ναύπακτο από τη δουλειά του μέχρι τώρα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς το χειμώνα δουλεύει κυρίως με «τονωτικές ενέσεις».

Η πληρότητα στο 100% που υπάρχει στα ξενοδοχεία της περιοχής, αλλά και οι ποιοτικές υπηρεσίες σε διάφορους κλάδους της πόλης, ωφελούν και τους επαγγελματίες στον κλάδο των ταξί, οι οποίοι κατά την καλοκαιρινή περίοδο δουλεύουν με ξένους τουρίστες λ.χ. Αμερικανούς, αλλά και Γερμανούς, οι οποίοι φέτος έκαναν για πρώτη φορά έντονη την παρουσία τους στην πόλη!

Ο Πρόεδρος του κλάδου των ταξί της Ναυπάκτου Γιάννης Αλεξανδρής μιλώντας στη «Σ» αναφέρθηκε στην τρέχουσα περίοδο και όχι μόνο σε συνάρτηση με τον κλάδο των ταξί και την δουλειά, αλλά και στην ιδιαιτερότητα που ανέκαθεν εντοπίζεται και αφορά την ορεινή Ναυπακτία, η οποία τουριστικά διαθέτει άλλους ρυθμούς σε σχέση με τη Ναύπακτο.

Συγκεκριμένα ο κ. Αλεξανδρής τόνισε: «ο συνεταιρισμός μας, το ραδιοταξί Ναυπάκτου, που διαθέτει σύγχρονο στόλο αυτοκινήτων, τον Ιούνιο «έβλεπε» πως θα υπάρχει δυναμικό καλοκαίρι. Τον Ιούνιο υπήρχαν τα νούμερα του 2019 στη δουλειά μας. Ο Ιούλιος εκτοξεύτηκε, δεν το περιμέναμε τόσο… Τώρα τον Αύγουστο μέχρι τώρα στη Ναύπακτο υπάρχει πληρότητα στα ξενοδοχεία και αυτό μας βοηθάει πραγματικά. Οι τιμές της Ναυπάκτου για διακοπές είναι πολύ προσιτές, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα εμπορικά είναι ποιοτικά και προσιτά και ωφελούμαστε και εμείς, διότι όλα είναι αλυσίδα. Έχουμε απώλειες ως προς τον τζίρο στον κλάδο μας από την Φωκίδα, αλλά μπορώ να πω πως η Ναύπακτος πάει καλά σε όλους τους τομείς και στο ταξί.

Ο χειμώνας που πέρασε ήταν καλός για εμάς, για τον κλάδο μας, που δουλεύαμε με τους συμπολίτες μας, τα τριήμερα δουλεύαμε και με επισκέπτες της πόλης, από τον εσωτερικό τουρισμό και αυτό είναι τονωτική ένεση για τα ταξί. Τώρα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δουλεύουμε περισσότερο με ξένους, τουρίστες από την Αμερική, μετανάστες Ναυπάκτιους, με Γερμανούς που έκαναν φέτος για πρώτη φορά έντονη την παρουσία τους στη Ναύπακτο.

Εξυπηρετούμε και την ορεινή Ναυπακτία. Οι επισκέπτες εκεί πηγαίνουν κυρίως τον Αύγουστο. Ο κλάδος μας ωφελείται από την ορεινή Ναυπακτία κυρίως το Δεκαπενταύγουστο. Η Ναύπακτος έχει τονωτικές «ενέσεις» στον κλάδο των ταξί. Είναι τουριστικός προορισμός η πόλη και αυτό βοηθάει τον κλάδο μας σε σχέση με άλλες πόλεις.

Γενικά είναι καλή χρονιά φέτος για εμάς, παρά το ότι ο κόσμος στην αύξηση αιφνιδιάστηκε λίγο. Θεωρώ όμως πως η αύξηση στη μονή ταρίφα ήταν λίγο υπερβολική, ενώ στη διπλή ήταν φυσιολογική. Αυτό όμως δεν εξαρτάται από την επαρχία, αλλά από τους συναδέλφους της Αθήνας και το Υπουργείο. Εμείς στη Ναύπακτο θα δούμε τα αποτελέσματα της αύξησης το χειμώνα. Αυτή την περίοδο που είναι τουρίστες στην πόλη δεν το κοιτάζουν αυτό, εκτός κι αν τους ενδιαφέρει να κάνουν μια μεγάλη απόσταση».

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

40χρονος με ευλογιά των πιθήκων στην Λάρισα – Μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ