ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓιατί να μην κάνει το Μεσολόγγι ξεχωριστές εκλογές;

Γιατί να μην κάνει το Μεσολόγγι ξεχωριστές εκλογές;

Γιατί να μην κάνει το Μεσολόγγι ξεχωριστές εκλογές;

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου φημίζεται για τις εντυπωσιακές του παρεμβάσεις και τις τελευταίες ώρες έκανε μία ακόμη.

Έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας να μην κάνει τις εκλογές την Κυριακή των Βαΐων διότι τότε κορυφώνονται οι Γιορτές Εξόδου!
Μπορεί στα αυτιά κάποιου που δεν ξέρει την ανθρωπογεωγραφία του Μεσολογγίου να ηχεί ωσάν να νομίζουν οι άνθρωποι των Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου πως η πόλη τους είναι το κέντρο της χώρας, όμως κάνουν λάθος. Θεωρούν πως είναι το κέντρο του κόσμου!

Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Η τόση αγάπη για τον τόπο σου μπορεί να φέρνει κάποιες φορές μια σχετική θυμηδία, όμως βάζοντας τον πήχη τόσο ψηλά σίγουρα κερδίζεις πολλά περισσότερα από το Αγρίνιο, για παράδειγμα, που δεν βάζει κανέναν πήχη πουθενά σε τοπικό επίπεδο!

Η επιχειρηματολογία του Ε.Σ.Μ εδράζεται στο ότι, πρώτον, αν συμπέσουν οι εκλογές με την κορύφωση των Γιορτών Εξόδου ίσως δεν έχουν οι εκδηλώσεις κόσμο και, δεύτερον, ότι έτσι θα υπάρξει πρόβλημα στις εισπράξεις της τοπικής αγοράς. Δεν είναι παράλογο το ίδιο το επιχείρημα.

Αλλά είναι η μεγαλοσύνη που αποδίδεται στο Μεσολόγγι και την σημασία του που σε κάνει να απορείς, ελαφρώς.

Σκέφτεσαι, “μα καλά, μπορεί όντως να θεωρούν ότι θα εξαρτηθούν οι εκλογές σε μια ολόκληρη χώρα από τις εκδηλώσεις που είναι να γίνουν σε μια πόλη, όσο ιστορική κι αν είναι αυτή, για να μην χάσει κίνηση η τοπική αγορά;”. Κι όμως, είναι προφανές ότι μπορούν!

Κι έχει πάει τόσο μακριά αυτή η αίσθηση του μεγαλείου ώστε κανείς δεν μπαίνει ιδιαίτερα στη συζήτηση αυτή. Μια πρόταση, μάλιστα, είναι να κάνει η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου εθνικές εκλογές κάποια άλλη στιγμή, ώστε να μην έχουμε κι άλλες επιστολές και μπλέξουμε!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ