ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΝα κάνουμε νησί το Μεσολόγγι για να έρθουν γιατροί…

Να κάνουμε νησί το Μεσολόγγι για να έρθουν γιατροί…

Να κάνουμε νησί το Μεσολόγγι για να έρθουν γιατροί…

«Τα προβλήματα στα ακριτικά μας νησιά μπορούν να λυθούν με τις νέες διατάξεις. Στις άγονες προκηρύξεις πλήρους απασχόλησης βγαίνουν θέσεις μερικής απασχόλησης και θεσμοθετήσαμε κίνητρα 1.800 ευρώ τον μήνα πλέον του μισθού για κάθε γιατρό που μετακινείται», ανέφερε σε ανάρτηση στο twitter ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Καλή πρωτοβουλία αυτή από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας και μας δίνει την ιδέα για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα υποστελέχωσης που υπάρχουν στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου και απειλούν για παράδειγμα αυτή την περίοδο με αναστολή λειτουργίας την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Αντί να περιμένουμε την κλιματική αλλαγή και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας να πνίξει το Μεσολόγγι ή να το κάνει νησί, θα μπορούσαμε να το κάνουμε εμείς νησί… Να ανοίξουμε για παράδειγμα μια τάφρο έξω από την Πύλη (αυτό μάλιστα θα παραπέμπει και στην Ηρωική Έξοδο) και να τη γεμίσουμε με νερό για να θεωρήσουμε το Μεσολόγγι νησί μπας και έρθει κανένας γιατρός…

Το ρίχνουμε στο χαβελέ, δυστυχώς, γιατί το γεγονός ότι στην πρόσφατη προκήρυξη μονίμων γιατρών δεν προβλέφθηκε θέση για την Παθολογική είναι εξοργιστικό.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ