ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΝα καλυφθούν οι ζημιές από τις πλημμύρες και σε ανεξάρτητα κτίσματα, ζητάει ο δήμαρχος Μεσολογγίου

Να καλυφθούν οι ζημιές από τις πλημμύρες και σε ανεξάρτητα κτίσματα, ζητάει ο δήμαρχος Μεσολογγίου

Να καλυφθούν οι ζημιές από τις πλημμύρες και σε ανεξάρτητα κτίσματα, ζητάει ο δήμαρχος Μεσολογγίου

Μετά τις πλημμύρες που έπληξαν για ακόμα μια φορά το Μεσολόγγι, ο δήμαρχος ζητάει να ληφθεί άμεσα συμπληρωματική απόφαση χορήγησης επιδόματος- αποζημίωσης, προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές και σε ανεξάρτητα κτίσματα, βοηθητικούς χώρους, υπόγεια, αποθήκες, κοινόχρηστους χώρους, λεβητοστάσια κ.λ.π. και να υπάρξει έκτακτη ενίσχυση και για τις δευτερεύουσες κατοικίες.

Το επείγον αίτημα διατύπωσε ο κ. Λύρος προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου

Ειδικότερα, στο αίτημά του ο κ. Λύρος αναφέρει ότι «ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου τα τελευταία πέντε χρόνια, από το 2016 έως σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών που προκαλούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και μάλιστα επτά φορές καταγράφηκαν ζημιές σε περιουσίες δημοτών όμως το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο αποτρέπει την πλήρη αποζημίωσή τους ενώ παρατηρούνται και μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των όποιων αποζημιώσεων».

Κλείνοντας την επιστολή του, ζητάει από το Υπουργείο Εσωτερικών να επεξεργασθεί άμεσα το αίτημά του, ώστε επιτέλους να υπάρξει μέριμνα για τους δημότες του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου που βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αντικρίζουν την περιουσία τους να καταστρέφεται και μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν υπήρχε δυνατότητα πλήρους αποκατάστασης.

 

Καιρός: Επιδείνωση από το μεσημέρι και από τα δυτικά – Άστατος ο καιρός και το Σαββατοκύριακο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr