ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓια να ενταχθούν οι Ρομά χρειάζονται σοβαρά δεδομένα

Για να ενταχθούν οι Ρομά χρειάζονται σοβαρά δεδομένα

Για να ενταχθούν οι Ρομά χρειάζονται σοβαρά δεδομένα

Για να μπορέσουμε κάποτε να κάνουμε σοβαρή πολιτική στο θέμα της ένταξης των Ρομά πληθυσμών στην χώρα, το Αγρίνιο ή την Αιτωλοακαρνανία, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από κάποια μετρήσιμη βάση δεδομένων. Από απτά στοιχεία που θα αποτυπώνουν την κατάσταση επακριβώς.

Τα νούμερα που είναι διαθέσιμα είναι συγκεκριμένα: σε χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Συνείδηση” υπήρχε η καταγραφή που έχει γίνει από τον ίδιο τον Δήμο Αγρινίου, καθώς υπάρχει και σχετικό Παράρτημα για την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Αυτά τα στοιχεία ανάγονται στο 2021 είναι δηλαδή πρόσφατα και λένε ότι οι Ρομά σε ολόκληρο το Αγρίνιο είναι λιγότεροι από 1.300 άτομα, αποτελώντας λιγότερο από το 1,5% του συνολικού πληθυσμού.

Θα πει κάποιος, “αυτό λένε οι αριθμοί, ποιος μπορεί να τους αμφισβητήσει και ποιος ο λόγος να τους αμφισβητήσει;”.

Αρχικά, δεν πρόκειται για αποτέλεσμα κάποια απογραφής που έχει γίνει με επιστημονικό τρόπο εκεί όπου ζουν οι άνθρωποι αυτοί. Δεν έχει γίνει από το επίσημο κράτος, είναι ό, τι έχουν δηλώσει οι άνθρωποι αυτοί που έχουν φτάσει μέχρι τις δομές του Δήμου Αγρινίου.

Κι ας πούμε ότι εμείς ξεκινούμε να φροντίσουμε τις επόμενες γενιές των Ρομά μέσα στην πόλη και τον δήμο ευρύτερα. Έτσι λένε τα στοιχεία, αυτά πρέπει να αποδεχτούμε.

Στέκουν όμως στη λογική αυτή τα στοιχεία;

Δηλαδή στα Καλύβια υπάρχουν… 92 Ρομά συμπολίτες; Στον καταυλισμό του Σταδίου…131 άτομα της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας; Σε ολόκληρο το Δοκίμι ζουν… 186 Ρομά;

Πραγματικά τώρα, βασιζόμενοι σε αυτή την εικόνα θα μπορέσουμε να κάνουμε σοβαρή δουλειά;

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: Δείτε τη ράμπα στα ΕΛΤΑ, αν θέλετε να βλέπετε τις πινακίδες στο αυτοκίνητό σας!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ