ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΝ. Φαρμάκης: «Η Ελλάδα γέρνει ανατολικά, στοίχημα η σύγκλιση»

Ν. Φαρμάκης: «Η Ελλάδα γέρνει ανατολικά, στοίχημα η σύγκλιση»

Ν. Φαρμάκης: «Η Ελλάδα γέρνει ανατολικά, στοίχημα η σύγκλιση»

Η ευρωπαϊκή στρατηγική και ο προσανατολισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποτέλεσαν τους κεντρικούς άξονες της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στις εργασίες του Συνεδρίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και στα πλαίσια της συνεδρίας για τους στόχους ανάπτυξης της επόμενης περιόδου.

«Έχουμε ήδη εκπονήσει πλάνο για την επόμενη ημέρα της πανδημίας με έργα διαπεριφερειακής εμβέλειας, παρεμβάσεις δίκαια και ισοσκελισμένα και στις τρεις περιφερειακές ενότητες αλλά και συντονισμένες δράσεις εξωστρέφειας. Έχουμε λάβει υπόψη όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία δεν σας κρύβω ότι τα αντιμετωπίζουμε κριτικά σε σχέση με το πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις διαδικασίες και τον σχεδιασμό, να συμβάλουμε με προτάσεις και πως μπορεί να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των Περιφερειών», απάντησε ο κ. Φαρμάκης.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε την ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη. «Η Ελλάδα γέρνει ανατολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι από την Ήπειρο έως την Καλαμάτα παρατηρείται σημαντική υστέρηση, προσθέτοντας ότι η πιο σημαντική και διαχρονική «αιμορραγία», είναι αυτή των ανθρώπινων πόρων. «Αν ο σημερινός πληθυσμός της Δυτικής Ελλάδας είναι 700.000 κάτοικοι, υπάρχουν άλλοι τόσοι που είτε έχουμε μετακομίσει στην πρωτεύουσα και σε άλλες περιοχές της χώρας, είτε έφυγαν στο εξωτερικό. Αυτούς τους ανθρώπινους πόρους τους έχουμε ανάγκη, μας λείπουν, είναι ο μεγαλύτερος πλούτος του τόπου μας» πρόσθεσε.

Εφημερίδα Συνείδηση

Self test: Τρεις συσκευασίες θα προμηθεύονται από Δευτέρα οι εργαζόμενοι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr