ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜύτικας: “Λούστηκε” το παραλιακό μέτωπο από τα απόνερα θαλαμηγού 42 μέτρων

Μύτικας: “Λούστηκε” το παραλιακό μέτωπο από τα απόνερα θαλαμηγού 42 μέτρων

Μύτικας: “Λούστηκε” το παραλιακό μέτωπο από τα απόνερα θαλαμηγού 42 μέτρων

Ένα νέο περιστατικό, μη ασφαλούς πλεύσης με επιπτώσεις για τους κατοίκους παραθαλάσσιων περιοχών όπως είναι ο Μύτικας, φέρνει στο προσκήνιο το mytikaspress.

Όπως σημειώνεται στη δημοσίευση, νωρίς το πρωί της Δευτέρας  μια θαλαμηγός μήκους 42 μέτρων πέρασε με μεγάλη ταχύτητα στο στενό μεταξύ Καλάμου και Μύτικα, με αποτέλεσμα τεράστια κύματα να προκαλέσουν ένα κομφούζιο σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Μύτικα.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που, όπως σημειώνεται, δεν είναι πρωτοφανές αλλά έχει γίνει μία ενοχλητική συνήθεια τους καλοκαιρινούς μήνες. “Η ένταση των απόνερων που σήκωσε η 42μετρη θαλαμηγός, πραγματικά ήταν πολύ μεγάλη και πολύ επικίνδυνη”, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ο κίνδυνος επισημαίνεται για να μην ” θρηνήσουμε θύματα από αυτή την κατάσταση”.

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες από ηλικιωμένους που έκαναν μπάνιο στην είσοδο του Μύτικα.

“Πρέπει να γίνουν συστάσεις ώστε τα μεγάλα σκάφη, όταν διέρχονται από το στενό Καλάμου – Μύτικα να κόβουν ταχύτητα, γιατί υπάρχει παραθαλάσσιος οικισμός και παραλίες λουομένων. Είναι βασικός κανόνας της ναυσιπλοΐας άλλωστε και υπάρχει σχετική λιμενική διάταξη για τις προβλεπόμενες ταχύτητες μεγάλων σκαφών όταν περνούν από στενά και σε περιοχές με παραλιακούς οικισμούς και παραλίες λουομένων.Η 42μετρη θαλαμηγός που προκάλεσε το πρόβλημα, φαίνεται στο Marine Traffic, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη περιοχή αγκυροβολημένη αρόδο και την είδαν καθαρά πάρα πολλοί κάτοικοι”, υπογραμμίζεται.

Ολοκληρώνονται οι μελέτες για την σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια Οδό – Προχωρά και ο περιφερειακός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ