ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜυρτιά: Συγκίνηση στο μνήμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά (εικόνες)

Μυρτιά: Συγκίνηση στο μνήμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά (εικόνες)

Μυρτιά: Συγκίνηση στο μνήμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά (εικόνες)

Η σημαία των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Ιωσήφ Ρωγών, κυματίζει από σήμερα στην Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, εκεί όπου είχε χοροστατήσει στην ενθρόνιση του καθηγουμένου της Μονής λίγες μέρες πριν ασθενήσει και πλέον αναπαύεται ο Μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρός Κοσμάς.

Η κατασκευή και ανέγερση του ανδριάντα του Ιωσήφ Ρωγών στον τόπο που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος, στον Ανεμόμυλο της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου, ήταν επιθυμία του Μακαριστού Μητροπολίτη μας, ο οποίος ακόμηs κι απ΄το κρεββάτι της ασθένειας που του στέρησε τη ζωή, δεν έπαψε να ενδιαφέρεται και να εργάζεται για την πραγματοποίηση αυτού του έργου. Ενός έργου που δεν πρόλαβε να τελέσει τα αποκαλυπτήρια.

Έτσι, ο συντονιστής για την υλοποίηση της επιθυμίας του Μητροπολίτη μας κ. Νικήτας Φιλιππόπουλος, ο γλύπτης κ. Ευάγγελος Τύμπας, ο Σύλλογος «Αθανάσιος Ραζή – Κότσικας», ιεροψάλτες της περιοχής Μεσολογγίου, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής «Δ. Σολωμός», αλλά και φίλοι και πνευματικά παιδιά του εκλιπόντος ιεράρχη, μετέφεραν, σε μια συμβολική κίνηση, τη σημαία των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα, στον τάφο του Μακαριστού Κοσμά.

Εκεί, προεξάρχοντος του καθηγουμένου της Μονής αρχιμανδρίτου Ιωσήφ Ζωγράφου και της συνοδείας του, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και με μια λιτή και σεμνή τελετή, έντονα όμως συναισθηματικά φορτισμένη, υψώθηκε η σημαία στον ιστό της Ιεράς Μονής με την Φιλαρμονική «Δ. Σολωμός» να αποδίδει τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Μακαριστός Μητροπολίτης ήταν ο κύριος υποστηρικτής και χορηγός των στολών του Ιερού Λόχου που ενδύεται η φιλαρμονική του Σολωμού.

Ακολούθησε ξενάγηση όλων των επισκεπτών στην υπέροχη ιστορική Μονή απ’ τον ηγούμενο π. Ιωσήφ.

onairnews.gr 

Άκτιο – Αμβρακία: Παραδίδεται το καλοκαίρι η παράκαμψη Αμφιλοχίας (video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →