ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΜυρσίνη Ζορμπά: Συλλυπητήρια από την Λίνα Μενδώνη – «Αναγνωρίστηκε και επαινέθηκε»

Μυρσίνη Ζορμπά: Συλλυπητήρια από την Λίνα Μενδώνη – «Αναγνωρίστηκε και επαινέθηκε»

Μυρσίνη Ζορμπά: Συλλυπητήρια από την Λίνα Μενδώνη – «Αναγνωρίστηκε και επαινέθηκε»

Τα συλλυπητήριά της εκφράζει η Λίνα Μενδώνη για το θάνατο της πρώην υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

Σε δήλωσή της η Λίνα Μενδώνη αναφέρει ότι είχαν και οι δύο κοινή πίστη στον εκσυγχρονισμό του κράτους, στην πολιτική τους αφετηρία, ωστόσο μετά οι πολιτικοί τους δρόμοι χώρισαν. Επίσης ανέφερε πως η δράση της για τα δικαιώματα των παιδιών, αναγνωρίστηκε και επαινέθηκε.

Αναλυτικά η δήλωσή της

«Η πίστη μας στον εκσυγχρονισμό του κράτους ήταν κοινή με τη Μυρσίνη Ζορμπά, στην πολιτική μας αφετηρία. Η ενασχόλησή μας με τον Πολιτισμό και τη Πολιτική μας οδήγησε, εντέλει, σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Την γνώρισα ως διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου το οποίο αγάπησε ιδιαίτερα και υπηρέτησε με αφοσίωση. Η δράση της για τα δικαιώματα των παιδιών, αναγνωρίστηκε και επαινέθηκε. Ανθρώπινα, είναι συνταρακτικός ο αποχαιρετισμός στη ζωή μιας γυναίκας που γνωρίζει ότι πλησιάζει στο τέλος, γράφοντας στο τελευταίο της κείμενο «Η λέξη που ταιριάζει σε αυτόν τον σύντομο ορίζοντά μου είναι η ανυπαρξία».

Την αποχαιρετούμε με συγκίνηση και σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους της». Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την εξής δήλωση: «Η συμβολή της Μυρσίνης Ζορμπά στον πολιτισμό και ιδίως στον χώρο του βιβλίου ήταν διαχρονική και αναγνωρισμένη, όπως και η δράση της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Συμμεριζόμαστε απόλυτα την πίστη της ότι η ισότιμη πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό συμβάλλει στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της και στην πολιτική της οικογένεια».

“Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν”: Μια συγκλονιστική παράσταση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στο Μεσολόγγι (26/4)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ