ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΜπούλινγκ, εκβιασμοί ανηλίκων κι αυτοδικία στον Άγιο Κωνσταντίνο;

Μπούλινγκ, εκβιασμοί ανηλίκων κι αυτοδικία στον Άγιο Κωνσταντίνο;

Μπούλινγκ, εκβιασμοί ανηλίκων κι αυτοδικία στον Άγιο Κωνσταντίνο;

Για μπούλινγκ, εκβιασμοί ανηλίκων κι αυτοδικία στον Άγιο Κωνσταντίνο κάνει λόγο η εφημερίδα “Συνείδηση” με δημοσίευμά της, το οποίο έχει ως εξής:  

Εδώ και καιρό υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά στην μαθητική κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, αφού κάποιες ημέρες πριν είχαμε στο Γυμνάσιο της περιοχής βανδαλισμούς και τη συνήθη «δίωξη κατά αγνώστων».

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει ένα “παγόβουνο” που βλέπουμε μόνο την κορυφή του στο συγκεκριμένο θέμα.

Χθες έγινε γνωστό ότι ενήλικες κράτησαν εγκλωβισμένους και βιαιοπράγησαν εναντίον τους, σύμφωνα με καταγγελία που ακολούθησε, τρεις ανήλικους.

Οι γονείς των ανηλίκων έκαναν μηνύσεις, ανταπέδωσαν οι κατηγορούμενοι ενήλικες τη μήνυση και η ομάδα ΔΙΑΣ κλήθηκε να κάνει τον διαιτητή, να διερευνήσει ποιος κατηγορεί ποιον και να πάει τους ανήλικους στο νοσοκομείο για εξετάσεις, μετά το πέρασμά τους στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με πηγές της «Σ», στην περιοχή δραστηριοποιούνταν εδώ και καιρό ομάδα ανηλίκων που αποτελούσαν τον φόβο και τον τρόμο άλλων παιδιών, πέριξ του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου.

Το μπούλινγκ, οι απειλές αλλά και οι εκβιασμοί ήταν σε ημερήσια διάταξη με πολλά παιδιά να μην αντέχουν κάτι τέτοιο και να το έχουν μεταφέρει στους γονείς τους.

Φαίνεται μάλιστα πως για όλα τα παραπάνω υπάρχουν, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες στοιχεία, όπως ανταλλαγές μηνυμάτων, που τα πιστοποιούν.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα περιστατικά μπούλιγκ δεν μπόρεσαν να αντιμετωπιστούν εγκαίρως και πριν πάρουν διαστάσεις, ενδεχομένως και δια μέσου του σχολείου, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει «ξεφύγει» και να καταλήγει πλέον στις δικαστικές αίθουσες.

Ξεκαθαρίζεται πως, όποια κι αν είναι η διάσταση της υπόθεσης, ένας τρόπος διευθέτησης αυτών των προβλημάτων υπάρχει στην κοινωνία μας.

Η δικαστική οδός, οι αρχές της συντεταγμένης Πολιτείας. Κάθε αυτοδικία απαγορεύεται και διώκεται.

Αλλά και κάθε αδράνεια των αρχών ή των θεσμοθετημένων οργάνων που φροντίζουν για το μεγάλωμα και την Παιδεία των ανηλίκων, τιμωρείται επίσης.

Αν όχι ποινικά, τουλάχιστον διοικητικά όπως αρμόζει στην ανικανότητα, όπου αυτή παρατηρείται.

Αγρίνιο: «Σκηνοθέτησε τη ληστεία και τον ξυλοδαρμό για να αποφύγει το γάμο μας» λέει η γυναίκα που μήνυσε τον σύντροφό της

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ