ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑν μπορούσαν θα έγραφαν για το έγκλημα πριν γίνει καν!

Αν μπορούσαν θα έγραφαν για το έγκλημα πριν γίνει καν!

Αν μπορούσαν θα έγραφαν για το έγκλημα πριν γίνει καν!

Ο συντοπίτης μας Πάνος Σόμπολος είναι μια παλιά “καραβάνα” στον χώρο του αστυνομικού ρεπορτάζ, ίσως η πιο παλιά από όλες, ένας άνθρωπος συνυφασμένος με αυτό το κομμάτι της δημοσιογραφίας.

Το περασμένο Σάββατο βρέθηκε σε μια εκδήλωση στο κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας όπου φιλοξενούνται τα δημοτικά συμβούλια του Αγρινίου και μια αναφορά στο πρόσωπό του μας θύμισε τη μετάλλαξη που έχει υποστεί η δημοσιογραφία στην Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο.

Η σημαντική εκδήλωση ήταν για την Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών και την διοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, το EUROPE DIRECT Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδος και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου.

Μιλώντας για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας Γιώργος Καλλιακμάνης, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, βρήκε την ευκαιρία να εντοπίσει μια θεμελιώδη διαφορά στον τρόπο που μεταφέρονταν τα γεγονότα παλιότερα από τον Τύπο, και στο τι συμβαίνει σήμερα, με σημείο αναφοράς τη στάση που συνήθιζε να τηρεί ο Πάνος Σόμπολος (φωτ.).

Ουσιαστικά, αποδίδοντας τα εύσημα, είπε ότι ο «βετεράνος» του αστυνομικού ρεπορτάζ προτιμούσε να χάσει την αποκλειστικότητα για να προστατέψει τη δικογραφία. Με άλλα λόγια να μη δυσκολέψει το έργο της Αστυνομίας, δημοσιεύοντας στοιχεία που τελικά βοηθούν στη υπεράσπιση κατηγορουμένων στους οποίους αποδίδονταν πολύ απεχθή εγκλήματα. Κι ας ήξερε πολλές λεπτομέρειες, πάντα υπήρχε το κριτήριο να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αντιθέτως, στις μέρες μας, όπως σχολίασε ο κ. Καλλιακμάνης, πριν καν γίνει η δικογραφία έχουν βγει τα πάντα, στο βωμό της ταχύτητας και της κόντρας στα δίκτυα.

Μεγάλη αλήθεια, το δίχως άλλο. Στις μέρες μας, πολλοί,   όχι απλά δεν νοιάζονται για το πώς θα αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά αν ήταν δυνατόν θα έγραφαν για το εκάστοτε έγκλημα πριν καν γίνει αυτό! Μόνο για να προλάβουν το αντίπαλο site!

Τι θα πάρει η Δυτική Ελλάδα από τον EastMed;

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ