Μπομπότα της γιαγιάς: Το χρυσαφένιο καλαμποκόψωμο με φέτα που αγαπήσαμε

Μπομπότα της γιαγιάς: Το χρυσαφένιο καλαμποκόψωμο με φέτα που αγαπήσαμε
Η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς για αλμυρή μπομπότα, μια εύκολη, θρεπτική και γεμάτη νοσταλγία συνταγή για κάθε στιγμή.

 

Νόστιμο, χορταστικό και υγιεινό καλαμποκόψωμο για όλες τις ώρες και για όλους.

Το χρυσαφένιο καλαμποκάλευρο σε συνδυασμό με τη φέτα δίνει απίστευτη γεύση!!!

Έτοιμη για τον Φούρνο... Μπομπότα Αλμυρή..

Υλικά:

  • Μισό κιλό καλαμποκίσιο αλεύρι
  • Μια κούπα σταρένιο αλεύρι κίτρινο
  • Μισό κιλό τυρί
  • Ένα γιαούρτι
  • Ένα ποτήρι γάλα
  • Ένα ποτήρι καυτό νερό
  • Λίγο αλάτι
  • Ένα φακελάκι μπέικιν
  • Ένα ποτήρι του κρασιού λάδι

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το καλαμποκίσιο αλεύρι και το ζεματάμε με το νερό σιγά σιγά να μην σβολιάσει
  2. Το ανακατεύουμε, μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο νεράκι και μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα το γάλα το γιαούρτι το λάδι το αλεύρι το αλάτι και στο τέλος το τυρί.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ρίχνουμε λίγο τριμμένη φέτα από πάνω
  4. Αν μας βγει λίγο πηχτός ο χυλός το αραιώνουμε με λίγο νερό ζεστό .

Συνταγή από Φρειδερίκη Δαρδαμάνη

Πηγή: ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΑΓΔΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΓΛΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγνόπιτες: Οι νοστιμιές της Κρήτης στον ουρανίσκο σας

Γεύση από Κρήτη, με απλά υλικά και μπόλικη αγάπη, οι αγνόπιτες είναι το πιο τίμιο και νόστιμο έδεσμα

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας;