ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΈχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά θα πάω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!

Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά θα πάω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!

Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά θα πάω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!

Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά θα πάω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο! Ένας πρώην υπουργός, ο Νίκος Παππάς, “έφαγε” δύο χρόνια φυλακή για παράβαση καθήκοντος από 13 ανώτατους δικαστές που οι μισοί είναι αντιπρόεδροι ανώτατων δικαστηρίων!

Στον μικρόκοσμο των πολιτικών οπαδών όλα αυτά δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία, βέβαια,  υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι ήταν πλημμέλημα ή ότι η εισαγγελέας(που αργότερα ασθένησε…) είχε προτείνει απαλλαγή! Για τις περιπτώσεις αυτές δεν μπορείς να πεις και πολλά πράγματα, αγγίζουν το όριο της τυφλής υποταγής σε όσα κελεύει το κάθε κόμμα.

Μπορείς όμως να θυμηθείς τα σκηνικά με τα…ντιβάνια που έβαζαν τους καναλάρχες δήθεν να κοιμούνται ή την αυταρέσκεια στα πρόσωπα των εμπλεκομένων που θα έπειθαν το μεγάλο κεφάλαιο να γονατίσει μπροστά στον επαναστατικό τους οίστρο. Και τελικά να παίρνουν τις άδειες πάλι εκείνοι οι μεγάλοι που τις είχαν και πρώτα! Τεράστια επιτυχία…

Σε κάθε περίπτωση, έγινε μια δίκη που δεν είναι και τόσο συνηθισμένη με ένα αποτέλεσμα όχι και τόσο συνηθισμένο, επίσης. Και ο καθένας θα το εκμεταλλευτεί ανάλογα με τις βλέψεις του.

Δεν πρέπει να ξεχάσει, όμως, ο αντικειμενικός παρατηρητής ότι ο Παππάς αντιμετώπισε το δικαστήριο(όχι με επιτυχία τελικά) μόνος του και χωρίς το κόμμα δίπλα του πλην Μαντζουράνη που ήταν δικηγόρος του.

Φυσικά, ενώ στην πορεία της δίκης λεγόταν και ξαναλεγόταν το γνωστό “έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη” με το που βγήκε το αποτέλεσμα ακούστηκε το “είναι πολιτική η δίωξη” και το “θα προσφύγω στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Καλό είναι να το κρατήσουμε αυτό για τις εξελίξεις που θα έρθουν τους επόμενους μήνες…

Εφημερίδα Συνείδηση

«Χρυσός» ξανά ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ