Μπαράζ προστίμων

Εντατικοί έλεγχοι από το Τμήμα Εμπορίου Αγρινίου

Μπαράζ προστίμων

5.000 ευρώ συνολικά θα κληθούν να πληρώσουν τέσσερις έμποροι και καταστηματάρχες στο Αγρίνιο

 

Εντατικούς ελέγχους φαίνεται ότι πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες το Τμήμα Εμπορίου Αγρινίου, όπως μαρτυρούν τα πρόστιμα που έχουν «πέσει βροχή», όπως καταμαρτυρούν οι σχετικές ανακοινώσεις. Οι αποφάσεις έχουν ημερομηνίες από τις 21 Οκτωβρίου έως και χθες, 7 Νοεμβρίου, και αφορούν σε 4 διαφορετικές υποθέσεις με τα πρόστιμα να ανέρχονται από 500 έως 3.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, πρόστιμο από 500 ευρώ επιβλήθηκε σε δύο γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ με έδρα στην Αττική, που διαθέτουν όμως υποκαταστήματα στην πόλη μας, επειδή σε πρόσφατο αγορανομικό έλεγχο βρέθηκαν να πουλούν είδη τα οποίο δεν είχαν επάνω τους αναγραφόμενη τιμή πώλησης. Διπλάσιο ήταν όμως το πρόστιμο για κρεοπώλη του Αγρινίου, αφού σε έλεγχο των επιθεωρητών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου εντοπίστηκε ότι δεν τηρούσε τιμοκαταλόγους ως όφειλε, και έτσι του επιβλήθηκε ποινή διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ.

Το υψηλότερο πρόστιμο όμως επιβλήθηκε σε χονδρέμπορο πατάτας, ο οποίος σε προχθεσινό έλεγχο βρέθηκε να μεταφέρει 3.240 κιλά πατάτες χωρίς να αναγράφονται οι απαραίτητες ενδείξεις επί του παραστατικού διακίνησης, ως όφειλε. Ο χονδρέμπορος, που έχει ως έδρα του την Τρίπολη, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν κατόπιν διενέργειας ελέγχων επιθεωρητών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου, το οποίο υπάγεται στην Περιφέρεια, και είναι σύμφωνα με τις σχετικές νομοθεσίες που διέπουν το Εμπόριο και την Διακίνηση Προϊόντων και Εμπορευμάτων.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ