ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΓ. Μπαμπινιώτης: «Αυτό το σύστημα με τις Πανελλήνιες δεν τραβάει άλλο» – Προτείνει την κατάργησή τους

Γ. Μπαμπινιώτης: «Αυτό το σύστημα με τις Πανελλήνιες δεν τραβάει άλλο» – Προτείνει την κατάργησή τους

Γ. Μπαμπινιώτης: «Αυτό το σύστημα με τις Πανελλήνιες δεν τραβάει άλλο» – Προτείνει την κατάργησή τους

«Αυτό το σύστημα με τις Πανελλήνιες δεν τραβάει άλλο» ανέφερε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, προτείνοντας την κατάργησή τους

Σε συνέντευξη του, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης προτείνει ένα νέο σύστημα εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια που θα στηρίζεται στο απολυτήριο Λυκείου και  «θα προκύπτει βάσει της συνολικής επίδοσης του μαθητή στα τρία τελευταία έτη».

«Από το 2009, που κάναμε τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, λέω ότι αυτό το σύστημα με τις Πανελλήνιες δεν τραβάει άλλο. Είναι άδικο, είναι απάνθρωπο, είναι σκληρό, είναι αναξιόπιστο. Δεν μπορείς να κρίνεις ένα παιδί σε μια εξέταση ενός τριώρου που μπορεί να συμβεί κάτι» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπαμπινιώτης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Τι ανέφερε ο πρώην πρύτανης
«Τις δυνατότητες που έχει ένα παιδί στα τρία χρόνια της απόδοσής του και τις επιδόσεις του στο Λύκειο θα έπρεπε να κοιτάμε. Έτσι λειτουργεί όλη η Ευρώπη. Έτσι λειτουργούν μεγάλα πανεπιστήμια στο εξωτερικό.

Σου ζητάνε, δηλαδή, το απολυτήριό σου και τη βαθμολογία σου στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Εκεί λοιπόν έχουν μια εικόνα σου και οι σχολές οι οποίες έχουν πολύ περιορισμένο αριθμό και δεν μπορούν να το ανοίξουν και κάνουν και μια πρόσθετη εξέταση σε κάποια αντικείμενα, εφόσον χρειάζεται», πρόσθεσε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Στις περισσότερες σχολές δεν χρειάζεται αυτό και ο τρόπος που μπαίνεις στο πανεπιστήμιο είναι η ταυτότητά σου, όπως φαίνεται από το ακαδημαϊκό, ας το πούμε έτσι, απολυτήριο», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

in.gr

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες – Στις 12 το μεσημέρι η πανελλαδική σύσκεψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ