ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜπακόπουλος: Να βρούμε τις αιτίες για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ Covid-19 – Τι σχολιάζει η “Πρωτοβουλία για μια Δημόσια Υγεία”

Μπακόπουλος: Να βρούμε τις αιτίες για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ Covid-19 – Τι σχολιάζει η “Πρωτοβουλία για μια Δημόσια Υγεία”

Μπακόπουλος: Να βρούμε τις αιτίες για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ Covid-19 – Τι σχολιάζει η “Πρωτοβουλία για μια Δημόσια Υγεία”

Έντονο προβληματισμό  και ερωτηματικά έχει προκαλέσει τα υψηλά ποσοστά θνητότητας της ΜΕΘ Covid-19 του Νοσοκομείου Αγρινίου καθώς τα στοιχεία από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα είναι απογοητευτικά. Η υπόθεση έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις και το πρωί ο πρόεδρος της Ένωσης  Γιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας, νευροχειρουργός Κωνσταντίνος Μπακόπουλος,  μίλησε για το θέμα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA”.

«Είναι και δικό μας ερώτημα. Ψάχνουμε σε βάθος για να βρούμε τις αιτίες. Είναι δεδομένο ότι οι ΜΕΘ Covid-19 έχουν υψηλό ποσοστό θνητότητας, αλλά όχι 100%.”, σημείωσε, μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των γιατρών.

Όπως ανέφερε από τους 40 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στην Εντατική για περιστατικά Covid-19 αρχής γενομένης από τον περασμένο Νοέμβριο, πήρε εξιτήριο μόνο ένας ο οποίος, σημειώνεται, ότι λίγες ημέρες αργότερα κατέληξε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με ελλείψεις στο προσωπικό  ο κ. Μπακόπουλος είπε ότι ότι νοσηλευτικό προσωπικό είναι ικανοποιητικό, στο ιατρικό ωστόσο υπάρχει πρόβλημα επάρκειας.  Παρατήρησε πάντως ότι οι γιατροί έχουν διετή εξειδίκευση ώστε να εντατικολόγοι.

Ακούστε τη συνομιλία των δημοσιογράφων με τον κ. Μπακόπουλο από το σημείο 4.20  έως  το 8.40 του video που ακολουθεί:

 

Πρωτοβουλία για μια Δημόσια Υγεία: “Ας μην δηλώνουν άγνοια Υπ. Υγείας και 6η ΥΠΕ

Το ζήτημα σχολίασε με κείμενό της και  η “Πρωτοβουλία για μια Δημόσια Υγεία”, κάνοντας λόγο για καθυστερημένες αντιδράσεις από Υπουργείο και 6η ΥΠΕ  δεδομένου ότι το θέμα είχε ήδη δημοσιοποιηθεί από τις αρχές Μαρτίου ενώ διακρίνει προσπάθεια να πεταχτεί το “μπαλάκι” των ευθυνών αποκλειστικά στο διοικητή της νοσηλευτικής μονάδας.

“Αν πραγματικά ανησυχούσαν με τα τραγικά δεδομένα που έβλεπαν γιατί δεν αντέδρασαν νωρίτερα κάνοντας τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες;”, είναι το ερώτημα που τίθεται από την Πρωτοβουλία και επισημαίνεται ότι “το αίτημα του νοσοκομείου Αγρινίου προς το Υπουργείο Υγείας για την πλήρωση μιας κενής θέσης με μόνιμο ιατρό επιμελητή Α’ , εξειδικευμένο στην εντατικολογία μετατράπηκε από τη μεριά του Υπουργείου, ελαφρά τη καρδία,  σε επιμελητή Β΄, θέση στην οποία ο ιατρός δεν απαιτείται να έχει εξειδίκευση στην εντατικολογία. Και όλα αυτά να συμβαίνουν εν μέσω πανδημίας! Ας αφήσουν λοιπόν τις δήθεν ανησυχίες τους και ας αναλάβουν αυτοί πρώτα τις ευθύνες που τους αναλογούν “.

 

Φωτογραφία αρχείου: efsyn.gr

ΟΑΕΔ: Παρατείνεται ο χρόνος ανανέωσης του δελτίου ανεργίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr