ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΤζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απαγόρευση των αμβλώσεων

Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απαγόρευση των αμβλώσεων

Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απαγόρευση των αμβλώσεων

Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό απευθύνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που απαγορεύει τις αμβλώσεις σε όλη τη χώρα, ανατρέποντας την ιστορική απόφαση του 1973, η οποία τις είχε νομιμοποιήσει σε εθνικό επίπεδο.

Δείτε ζωντανά το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν μετά την απόφαση για τις αμβλώσεις:

Πλέον, το δικαίωμα μιας γυναίκας στην άμβλωση βρίσκεται «στα χέρια» της κάθε μίας από τις 50 Πολιτείες της χώρας, με τις μισές από αυτών να αναμένονται να επαναφέρουν οπισθοδρομικούς νόμους, με κάποιους από αυτούς να την απαγορεύουν εντελώς. Μάλιστα, το Μιζούρι έγινε η πρώτη Πολιτεία, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που απαγορεύει τις αμβλώσεις.

«Το Σύνταγμα δεν κάνει καμία αναφορά στην άμβλωση»
«Το Σύνταγμα δεν κάνει καμία αναφορά στην άμβλωση και κανένα από τα άρθρα του δεν προστατεύει ρητά αυτό το δικαίωμα», γράφει στο σκεπτικό της απόφασης, εξ ονόματος της πλειοψηφίας των 6 συντηρητικών δικαστών, ο Σάμιουελ Αλίτο. Η απόφαση Ρόου εναντίον Γουέιντ «ήταν εξ αρχής πλήρως αθεμελίωτη» και «πρέπει να ακυρωθεί», πρόσθεσε.

«Ήρθε η ώρα να θέσουμε το ζήτημα των αμβλώσεων στους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού», στα τοπικά κοινοβούλια, γράφει επίσης ο δικαστής.

newsit.gr

“Δαχτυλίδι” για πελαργούς στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ