Μουσείο Άλατος Μεσολογγίου: Δεκτή η πρότασή του για ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων – παραγωγών αλατιού

Μεγάλη τιμή για το Μεσολόγγι και το Μουσείο Άλατος η συμμετοχή του την προηγούμενη εβδομάδα στο διεθνές project "Ιστορικές πόλεις που παράγουν αλάτι στην Ευρώπη"

mesologi-alati-1

Μεγάλη τιμή για το Μεσολόγγι και το Μουσείο Άλατος η συμμετοχή του την προηγούμενη εβδομάδα στο διεθνές project “Historic Salt – making cities in Europe” (Ιστορικές πόλεις που παράγουν αλάτι στην Ευρώπη), που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Λοτζ της Πολωνίας, υπό την αιγίδα του εκεί Υπουργείου Πολιτισμού.

Επρόκειτο για έκθεση στην οποία συμμετείχαν 20 ιστορικά κέντρα παραγωγής αλατιού από 12 χώρες της Ευρώπης, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 12ου Forum «Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Η Ελλάδα, μετά από σχετική πρόσκληση του Jan Godlowski, διευθυντή του παγκοσμίου φήμης Ορυχείου Άλατος της Wielizcka στην Κρακοβία, εκπροσωπήθηκε από το Μουσείο Άλατος.

Όπως ανακοινώθηκε, για τους ανθρώπους του Μουσείου η χαρά είναι εξαιρετικά μεγάλη αφ΄ενός γιατί η αναγνωρισιμότητά του έχει ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδος και αφ΄ετέρου γιατί, στην έκθεση αυτή, η πρότασή του για δημιουργία ευρωπαϊκού δικτύου πόλεων – παραγωγών αλατιού, υιοθετήθηκε από τους διοργανωτές, που θα αναλάβουν την υλοποίησή της.