ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜουσείο άλατος στο Μεσολόγγι… Λίαν Προσεχώς (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μουσείο άλατος στο Μεσολόγγι… Λίαν Προσεχώς (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μουσείο άλατος στο Μεσολόγγι… Λίαν Προσεχώς (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Το Πολιτιστκό Κέντρο Λόγου και Τέχνης “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” πολύ σύντομα θα λειτουργήσει μουσείο άλατος στο Μεσολόγγι (υπολογίζεται στις αρχές Αυγούστου). Το μουσείο θα στεγαστεί στη θέση των αλυκών της Τουρλίδας. Για την δημιουργία του αγοράστηκε, από την Διέξοδο, μια παλαιά αποθήκη η οποία έχει ανακαινισθεί και διαμορφωθεί κατάλληλα εσωτερικά.

Τα εκθέματα θα είναι είδη αλατιού από όλο το κόσμο, διάφορες χρήσεις αυτού (που δεν είναι λίγες) και γενικά ότι σχετίζεται με αυτό. Φυσικά θα υπάρχει εκτενής αναφορά στο τρόπο παραγωγής του στις παλαιές και νέες αλυκές Μεσολογγίου. Το οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφίες, βίντεο κλπ θα είναι πλούσιο και ο επισκέπτης θα έχει πλήρη εικόνα σε ότι αφορά το αλάτι.

Η ιδέα για την δημιουργία αυτού του μοναδικού και υπέροχου μουσείο δόθηκε όταν πριν από 10 χρόνια πραγματοποιήθηκε μια ανάλογη έκθεση αλατιού στη “Διέξοδο” που γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία. Το υλικό της έκθεσης αυτής θα αποτελέσει και την βάση του μουσείου.(δείτε το βίντεο από την έκθεση αυτή https://www.youtube.com/watch?v=fYv3QUyZ5BQ&t=35s)

Αξίζουν συγχαρητήρια στον ιδρυτή της Διεξόδου κ. Νίκο Κορδόση και την σύζυγό του Δέσποινα για αυτή την προσφορά τους αυτή στη πόλη του Μεσολογγίου η οποία ήταν και πολυδάπανη. Στο μουσείο αυτό “θα βρει στέγη” ένα σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας και της οικονομίας του Μεσολογγίου που σχετίζεται με το αλάτι.

ΥΓ Να σημειώσω ότι δυστυχώς το Αγρίνιο δεν αξιώθηκε να δημιουργήσει ένα μουσείο καπνού…

Γιάννης Γιαννακόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr