«Μούσκεμα» στον ΟΚΑΝΑ

Τα νερά στάζουν κάθε φορά από διαφορετικό σημείο ακόμη και από τα ηλεκτροφόρα καλώδια

«Μούσκεμα» Στον ΟΚΑΝΑ

Σχεδόν τέσσερα χρόνια κάθε φορά που βρέχει, όπως και χθες, οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ δουλεύουν μέσα σε πλημυρισμένα λυόμενα. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και για το ΕΚΑΒ μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου.

Νερά εισχωρούν τις βροχερές ημέρες τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια στα λυόμενα που είναι στο Παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου τα οποία στεγάζουν τον ΟΚΑΝΑ και γραφεία του ΕΚΑΒ. Βέβαια, για το ΕΚΑΒ το πρόβλημα λύθηκε καθώς λόγω του σοβαρού προβλήματος με την εισχώρηση νερών σε χώρους όπως το τηλεφωνικό κέντρο, ο χώρος αναμονής των πληρωμάτων και σε δύο άλλους βοηθητικούς χώρους,  τους παραχωρήθηκαν δύο δωμάτια στο κτήριο που στεγάζονταν μέχρι πρότινος το παλιό νοσοκομείο και  το ζήτημα έλιξε, καθώς διαθέτουν παράλληλα και τους απαιτούμενους χώρους στο νέο νοσοκομείο στην Εθνική Οδό.

Το πρόβλημα με την εισχώρηση νερών όμως συνεχίζεται παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο στους χώρους που χρησιμοποιούσε το ΕΚΑΒ, πριν την μεταφορά του στα δύο δωμάτια του παλιού νοσοκομείου, όσο και στους χώρους του ΟΚΑΝΑ που χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα από τόσους εργαζόμενους και συνεχίζουν να στεγάζονται στα λυόμενα. Κάθε φορά όταν βρέχει, όπως και χθες, τα νερά μπαίνουν από διαφορετικό σημείο και συνεχώς γεμίζουν τα γραφεία και τους κοινόχρηστους χώρους του ΟΚΑΝΑ. Το παράδοξο μάλιστα με την εισχώρηση νερών στον ΟΚΑΝΑ είναι ότι το λυόμενο που μπάζει νερά είναι αυτό που θεωρείται ως ισόγειο και όχι αυτό του πρώτου ορόφου που είναι πιο άμεσα εκτεθειμένο στη βροχή.

Κάθε βροχερή μέρα η ψυχή των εργαζόμενων τρέμει για να μην προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αν και το βραχυκύκλωμα δεν έχει αποφευχθεί, αφού τα βρόχινα νερά στάζουν μέχρι και από τα ηλεκτροφόρα καλώδια, ενώ οι τρύπες σιγά-σιγά πληθαίνουν. Παρά ταύτα όμως οι εργαζόμενοι συνεχίζουν ακάθεκτοι στο σημαντικό έργο που προσφέρουν. Όπως προαναφέραμε, παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις για την επίλυση του προβλήματος το πρόβλημα είναι υπαρκτό και συνεχίζει και αυτό ακάθεκτο τις ζημιές του. Οι εργαζόμενοι τις βροχερές μέρες, όπως και χθες, δουλεύουν γεμίζοντας τον χώρο αλλά ακόμη και πάνω τα γραφεία τους με ποτήρια και άλλες αυτοσχέδιες μεγαλύτερες κατασκευές οι οποίες συγκεντρώνουν το νερό που μπαίνει από τις τρύπες του λυόμενου, οι οποίες κάθε φορά είναι και σε νέο σημείο.

Όπως και χθες έτσι και κάθε φορά εδω και τέσσερα περίπου χρόνια η προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται για να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα είναι η αίτηση στην τεχνική υπηρεσία. Κατά το παρελθόν μέχρι και ο πίνακας ασφαλειών έχει αλλαχθεί, αλλά τα προβλήματα συνεχίζονται και μάλιστα κατά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει πριν μεγάλο χρονικό διάστημα ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ στο Αγρίνιο είχε διαπιστώσει ο ίδιος τα προβλήματα βλέποντας τα αποτελέσματα της βροχής στα λυόμενα που εργάζονται και επισκέπτονται καθημερινά τόσος κόσμος. Ο ίδιο μετά την εικόνα αυτή και την εμπειρία που έζησε παρενέβη άμεσα δίνοντας εντολή για την διόρθωση του προβλήματος χωρίς και πάλι αποτέλεσμα.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr