ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό»

«Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό»

«Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό»

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση

«Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό»

Ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο με σκοπό να γίνει αντιληπτό ότι η μουσική πρέπει να είναι κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών με αυτισμό

 

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το δήμο Αγρινίου και την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, διοργάνωσαν, σήμερα το απόγευμα, ανοιχτή συζήτηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (Πρώην Τράπεζα Ελλάδος) με αφορμή τη διεξαγωγή του εργαστηρίου «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» για τα παιδιά με αυτισμό, αλλά και τους γονείς τους.

Το πρόγραμμα αυτό, πραγματοποιείται για τρία συναπτά έτη με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Φέτος, θα ταξιδεύσει σε δέκα πόλεις ανά την Ελλάδα, ενώ το Αγρίνιο έχει την τρίτη θέση στον προγραμματισμό αυτό, μετά την Λάρισα και τα Γιάννενα. Η σημερινή συζήτηση, στόχευε στον διάλογο και στην αυτοοργάνωση των γονέων των παιδιών που έχουν αυτισμό και στην ένταξη της μουσικής στη ζωή των παιδιών αυτών, αλλά και στην εμπέδωση του ότι η μουσική είναι απαραίτητη στην ζωή τους. «Είμαστε εδώ για να για κάνουμε γόνιμο διάλογο και να πούμε ότι η μουσική, ακόμη και όταν απουσιάζει ο λόγος είναι γλώσσα επικοινωνίας και τρόπος έκφρασης συναισθημάτων» δήλωσε η κα Χριστίνα Παναγιωτάκου εκ μέρους του Ιδρύματος Ωνάση.

Η αντιδήμαρχος Αγρινίου κα Μαρία Παπαγεωργίου δήλωσε «Είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τον δήμο Αγρινίου να συμμετάσχει σε προγράμματα όπως αυτό του Ιδρύματος Ωνάση. Το πρόγραμμα αυτό περιοδεύει σε δέκα πόλεις της Ελλάδας και το Αγρίνιο έχει την Τρίτη θέση στην περιοδεία αυτή. Ο δήμος Αγρινίου μαζί με την ΕΛΕΠΑΠ στήριξαν την διεξαγωγή του προγράμματος και ελπίζουμε να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κ Επαμεινώνδας Τάνταρος δήλωσε «Η εκδήλωση αυτή φορά τα παιδιά με αυτισμό. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα διότι τα παιδιά αυτά κλείνονται στον εαυτό τους Η όλη διοργάνωση γίνεται με έξοδα του Ιδρύματος Ωνάση. Χθες, έγινε συνάντηση στην ΕΛΕΠΑΠ των γονιών των παιδιών αυτών, σήμερα συγκεντρώθηκαν τα παιδιά οι γονείς τους και οι επιστήμονες του Ιδρύματος. Οι γονείς γνωρίστηκαν όλοι μεταξύ του, κάτι πολύ σημαντικό. Οι γονείς αυτοί είναι ήρωες και ο κόσμος τους το αναγνωρίζει ότι αγωνίζονται για τα παιδιά τους»

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr