ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΜόνο αριστερά πανό βλέπεις πλέον κρεμασμένα στις γέφυρες

Μόνο αριστερά πανό βλέπεις πλέον κρεμασμένα στις γέφυρες

Μόνο αριστερά πανό βλέπεις πλέον κρεμασμένα στις γέφυρες

Παρότι η Αριστερά θεωρείται πιο κοντά στην Οικολογία και άρα η ρύπανση είναι κάτι ξένο προς εκείνη, εντούτοις το θέμα των πανό το έχει κάτι σαν… φετίχ, είναι αδύνατον να κάνουν εκλογές τα αριστερά κόμματα χωρίς πανό κρεμασμένα σε αερογέφυρες και μαντρότοιχους.

Μιλάμε κυρίως για τα πιο μικρά και πιο… αντισυστημικά αριστερά κόμματα, καθώς η πρακτική αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό (με κάποιες υπαρκτές εξαιρέσεις) μετά την επαφή του με την εξουσία.

Αυτό, ασφαλώς, δεν ισχύει μόνο για τα πανό αλλά και για τα αεροπανό, τις μπροσούρες, τα φυλλάδια, τις αφίσες και όλα τα… χαρτικά διαφημιστικά μέσα, έχοντας την αναγωγή του, πιθανόν, στην εποχή που τα ΜΜΕ δεν διέθεταν και πολύ χρόνο σε αυτά τα κόμματα, πράγμα που δεν μπορείς να το πεις πλέον.

Σε τοπικό επίπεδο ό, τι κινείται εκτελείται, κάθε ανακοίνωση ανεβαίνει σε δεκάδες ηλεκτρονικά μέσα. Είναι όμως και κάτι σαν παράδοση το πανό για την Αριστερά και όσο πιο κινηματική, τόσο περισσότερα τα πανό.

Στην φωτογραφία είναι τα πανό που βλέπει κανείς κρεμασμένα στην Αερογέφυρα Αγρινίου αυτές τις μέρες. Ένα πανό του ΚΚΕ στο κέντρο και στις δύο πλευρές ένα πανό του ΜεΡΑ25 κι ένα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτό το τελευταίο έχει μείνει από το δυστύχημα των Τεμπών κι εξηγεί ότι για τους θανάτους φταίνε οι ιδιωτικοποιήσεις. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, ο καθένας στον χώρο του.

Ανάλογη εικόνα με πανό του ΚΚΕ θα δει κανείς στην γέφυρα πάνω από το τούνελ της Περιμετρικής Οδού. Στην είσοδο του Πάρκου προς την βιβλιοθήκη επίσης και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές είναι σίγουρο ότι θα έχουν ανάλογη εικόνα οι είσοδοι της πόλης από την εθνική οδό.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Παραταξιακή Σταρακά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ