ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜονή Βαρνάκοβας: Πώς υποδέχθηκαν οι πιστοί τη νέα εικόνα της Παναγίας

Μονή Βαρνάκοβας: Πώς υποδέχθηκαν οι πιστοί τη νέα εικόνα της Παναγίας

Μονή Βαρνάκοβας: Πώς υποδέχθηκαν οι πιστοί τη νέα εικόνα της Παναγίας

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η υποδοχή της νέα εικόνας της Παναγίας στο μοναστήρι της Βαρνάκοβας.

Η παλαιά και ιστορική εικόνα της Παναγίας, καταστράφηκε από την πυρκαγιά της Μονής στις 15 Ιουνίου 2020.

Η υποδοχή, όπως αναφέρει το npress.gr (απ’ όπου και οι φωτογτραφίες), έγινε από όλη την μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνακόβης αλλά και πλήθους πιστών και επισήμων.

Δείτε εικόνες:

Η ιστορική Μονή που αποκαλείται και η Αγία Λαύρα της Ρούμελης ιδρύθηκε το 1077 από τον Όσιο Αρσένιο τον Βαρνακοβίτη επί αυτοκράτορος Μιχαήλ Ζ’ Δούκα του Βυζαντίου έχοντας καταγράψει διαδρομή 10 αιώνων, μεταξύ αυτών και την ταραχώδη περίοδο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Η εικόνα  της Παναγίας που είχε  καεί μαζί με άλλα ιστορικά κειμήλια, όπως ανέφεραν τότε  “Τα Νέα”, έφερε ράγισμα κατά μήκος του προσώπου τής Θεοτόκου, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δημιουργήθηκε από τοπικό σεισμό στις 15 Αυγούστου 1940, την ώρα του τορπιλισμού του αντιτορπιλικού «Έλλη» στην Τήνο. Γλίτωσε από επιδρομές και κατακτητές, έπαιξε κομβικό ρόλο στα γεγονότα της επανάστασης του 1821, αλλά έγινε στάχτη μέσα σε λίγες ώρες…

Λευκάδα: Θανατηφόρο με θύμα υπάλληλο γραφείου ενοικιάσεως αυτοκινήτων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr