ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΜογγολία: Πέντε οι νεκροί από την έκρηξη του βυτίου με LNG στις 24/1, σύμφωνα με τις αρχές

Μογγολία: Πέντε οι νεκροί από την έκρηξη του βυτίου με LNG στις 24/1, σύμφωνα με τις αρχές

Μογγολία: Πέντε οι νεκροί από την έκρηξη του βυτίου με LNG στις 24/1, σύμφωνα με τις αρχές

Άλλοι δυο άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματα που είχαν υποστεί έπειτα από έκρηξη αερίου που μετέφερε φορτηγό εξαιτίας τροχαίου την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, δίνοντας στη δημοσιότητα νεότερο απολογισμό που κάνει λόγο για πέντε νεκρούς.

Φορτηγό που μετέφερε 60 τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) εξερράγη τη νύχτα της περασμένης Τρίτης προς την περασμένη Τετάρτη (24η Ιανουαρίου) αφού συγκρούστηκε με άλλο όχημα στη μογγολική πρωτεύουσα Ουλάν Μπατάρ.

Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Μογγολίας είχε κάνει λόγο την περασμένη Τετάρτη για τρεις νεκρούς πολίτες και άλλους τρεις νεκρούς πυροσβέστες.

Ωστόσο, σε επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα κατόπιν δεν συγκαταλέγονταν οι πυροσβέστες στα θύματα, χωρίς να διευκρινιστεί γιατί.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν σήμερα πως υπέκυψαν δυο τραυματίες, αυξάνοντας τον απολογισμό σε πέντε νεκρούς.

Οπτικό υλικό που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έδειχνε πελώριες φλόγες σε δρόμο της Ουλάν Μπατάρ. Διακρίνονταν επίσης τα απανθρακωμένα κουφάρια δυο αυτοκινήτων και εκτεταμένες ζημιές σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των διαλυμένων παραθύρων κοντινού σχολείου.

Κάπου ογδόντα κάτοικοι κοντινού ακινήτου αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν προσωρινά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ