ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΜνημόσυνο σε μνήμη Μήτσου Βλάχου

Μνημόσυνο σε μνήμη Μήτσου Βλάχου

Tο πρωί της Κυριακής στην Πλατεία της Κυψέλης διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίου το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο για τον καπνοπαραγωγό Μήτσο Βλάχο από τη Λεπενού που έπεσε νεκρός στα 24 του χρόνια, 80 μέτρα δεξιά από την γέφυρα, από σφαίρα αστυνομικού σε εκδήλωση διαμαρτυρίας των καπνοπαραγωγών της Ακαρνανίας αιτούμενοι καλύτερες τιμές και άμεση απορρόφηση της σοδειάς των καπνών.

Ο αδερφός του μίλησε στην “Σ” αναφέροντας “Φέτος άργησε να γίνει το μνημόσυνο, κανονικά στις 8 του μηνός έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Αντί να μας δώσουν “κάτι” τότε μας σκότωσαν κιόλας. Και τότε αλλά και σήμερα τα ίδια”

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου Βασίλειος Φωτάκης που ανέφερε ότι “η κοινότητα αφήνει βαριά κληρονομιά στον αγροτικό κόσμο για να θυμίζει την πάλη για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή, το όνομα του Μήτσου Βλάχου. Από εκείνη την ημέρα που έπεφτε νεκρός έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Οι εργάτες τούτης της γης πρόκοψαν και δεν είναι οι απόμαχοι της ζωής, ανέβηκαν κοινωνικά. Έτσι μπορούμε να λέμε πως η θυσία εκείνη δεν έγινε ανώφελα. Τα προβλήματα διαφορετικά αλλά εξίσου υπαρκτά που χρήζουν άμεσης λύσης και προσοχής”

Στην εκδήλωση η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου απέδωσε τιμή με εμβατήρια και η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων.

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr