ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια«Μνήμη με ουρά» από τον Δημήτρη Ινδαρέ με φόντο τον Αμβρακικό

«Μνήμη με ουρά» από τον Δημήτρη Ινδαρέ με φόντο τον Αμβρακικό

«Μνήμη με ουρά» από τον Δημήτρη Ινδαρέ με φόντο τον Αμβρακικό

Τα γυρίσματα μόλις ολοκληρώθηκαν

Αυτός είναι ο τίτλος, «Μνήμη με ουρά» του νέου ντοκιμαντέρ, του Πατρινού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και τα γυρίσματα μόλις ολοκληρώθηκαν όπως ενημέρωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο facebook.
Κάποιες τελευταίες ζωντανές μαρτυρίες από τον πόλεμο και την Kατοχή έδωσαν την ευκαιρία να βρεθούμε στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού, εκεί όπου άνθρωποι, πουλιά και ψάρια στήνουν ολοχρονίς το αέναο μεταναστευτικό γαϊτανάκι τους» σημειώνει ο γνωστός σκηνοθέτης και συνεχίζει: «Πρέβεζα, Σαλαώρα, Βούβαλος, Μενίδι, Αμφιλοχία …

Πώς όμως μπερδεύεται η μνήμη με το ψάρεμα; Και πώς η μουσική ξορκίζει τα δεινά του πολέμου; Το ίδιο το ντοκιμαντέρ ως προσέγγιση μοιάζει πολύ με το ψάρεμα: Τα πλάνα παγιδεύονται σαν τα ψάρια με τακτικές που μοιάζουν πολύ με τις αλιευτικές. Η κάμερα επιλέγει ό,τι αξίζει κάθε φορά να “φαγωθεί”, αφήνοντας τα υπόλοιπα να μεγαλώσουν. Η δε μουσική υπάρχει παντού, όσο το νερό υποβάλλει το ρυθμό των πραγμάτων.

Καινούργιοι φίλοι, άνθρωποι άξιοι, ευγενείς και γενναιόδωροι, ανταποκρίθηκαν στην καλλιτεχνική επιθυμία καταθέτοντας υλικό μπροστά και πίσω απ’ το φακό, με το δικό τους αισθητήριο. Όταν δούμε μαζί αυτά που δοκιμάσαμε παρέα, ελπίζουμε το αποτέλεσμα να φανεί αντάξιο της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν. Τους ευχαριστούμε. Η παραγωγή γίνεται στα πλαίσια του ειδικού προγράμματος του ΥΠΠΟ για την ενίσχυση της κινηματογραφικής κοινότητας την περίοδο της πανδημίας».

thebest.gr

Μεταμόρφωση – Αδιανόητο περιστατικό με εμβολιασμό – Έτρεχε με τη σύριγγα στο χέρι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr