ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΔεν είναι μνημείο, αλλά ας την εκθέσουμε….

Δεν είναι μνημείο, αλλά ας την εκθέσουμε….

Δεν είναι μνημείο, αλλά ας την εκθέσουμε….

Δεν είναι μνημείο, αλλά ας την εκθέσουμε….

Το Υπουργείο Πολιτισμού αρκετά συχνά ομολογουμένως παίρνει αποφάσεις τουλάχιστον περίεργες, αποφάσεις που δεν μπορούν να εξηγηθούν εύκολα με την κοινή λογική.

Για παράδειγμα πέρυσι είχε πάρει την απόφαση για μερική κατεδάφιση των ετοιμόρροπων Καπναποθηκών Ηλιού στο Αγρίνιο, με την προϋπόθεση οι εργασίες της κατεδάφισης να γίνουν με…. τα χέρια.

Τώρα ήρθε η απόφαση για τη σιδηροδρομική γέφυρα του Ευήνου, που το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να μην την χαρακτηρίσει μνημείο, διότι, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης «έχει υποστεί μεγάλες βλάβες στον φέροντα οργανισμό της, έχει υποστεί μεταγενέστερες επεμβάσεις και έχει απωλέσει την αρχική της μορφολογία και την κατασκευαστική της δομή, ώστε να μην είναι δυνατή η αποκατάστασή της με τρόπο που να διατηρεί την αυθεντικότητά της».

Και ενώ το πόρισμα είναι ότι δεν έχουν να κάνουμε με μνημείο, η ίδια απόφαση καταλήγει στην πρόταση να εξεταστεί η δυνατότητα να παραχωρηθεί ένα τμήμα της γέφυρας για έκθεση σε μουσειακό ή άλλο κατάλληλο χώρο. Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι αφού δεν έχουμε να κάνουμε με μνημείο, γιατί και ως τι θα πρέπει να εκθέσουμε ένα τμήμα της γέφυρας…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κατακερματισμένη η δεξιά πολυκατοικία στο Δήμο Μεσολογγίου

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ