ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο στον Άγιο Κωνσταντίνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας

Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο στον Άγιο Κωνσταντίνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας

Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο στον Άγιο Κωνσταντίνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τον πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Θεόδωρο Σειτανίδη,τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αιτ/νιας «Δ.Ψαθάς» Δ. Σιδηρόπουλο , την πρόεδο του Συλλόγου Μικρασιατών προσφύγων Ν. Αιτ/νιας Α.Γκούρλια, τον πρ. του Συλλόγου Πραματιωτων Β.Στάμο και εκπροσώπους συλλόγων.

Παρόντες ο πρ. του Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Καζαντζής, οι Αντιδήμαρχοι  Κ.Καλαντζής, Θ. Γρίβας, Μ.Παπαγεωργίου, Β.Φωτάκης, Π.Μαρνέζος, Σ.Κολοβός και Κ.Ζώης, ο πρ της ΔΕΥΑΑ Ι.Φαρμάκης, ο επικεφαλής της Δ.Π. «Αγρίνιο Μπορείς» Π.Καψάλης, ο αντιπρ. της Κοινοτητας Ν.Αντώνογλου και δημοτικοί σύμβουλοι.

«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη εκατοντάδων  χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού. Δεν ξεχνούμε τις ψυχές που ζητούν δικαίωση. Η  καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας είναι μια πράξη τιμής», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Εφορεία Αρχαιοτήτων: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ