ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΜητσοτάκης: Πολιτικός σεισμός σήμερα – Πήραμε έγκριση για να κυβερνήσουμε αυτοδύναμοι (video)

Μητσοτάκης: Πολιτικός σεισμός σήμερα – Πήραμε έγκριση για να κυβερνήσουμε αυτοδύναμοι (video)

Μητσοτάκης: Πολιτικός σεισμός σήμερα – Πήραμε έγκριση για να κυβερνήσουμε αυτοδύναμοι (video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανει την πρώτη δήλωση από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς μετά το θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές 2023.

Ο πρωθυπουργός, εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε συγκινημένος από το αποτέλεσμα και έκανε λόγο για καταλυτικά μηνύματα της κάλπης. «Η ΝΔ έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Το ζήτησαν οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό. Μας ζήτησαν να τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις για καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία και μία Ελλάδα ασφαλή» είπε μεταξύ άλλων.

Δεν είπε κάτι παραπάνω σε σχέση με την διερευνητική εντολή, λέγοντας πως «αύριο θα ακολουθήσω ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα». Ωστόσο πρόσθεσε την πάγια θέση του ότι «τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια» και πως «Τις μεγάλες αλλαγές τις φέρνουν οι σταθερές κυβερνήσεις». Προανήγγειλε ουσιαστικά δεύτερες εκλογές λέγοντας πως «όλοι καλούμαστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία για να έχει η πατρίδα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της”.

Aναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη: 

Tα εκατομμύρια των Ελληνίδων και Ελλήνων ανέδειξαν τη ΝΔ νικήτρια. Τα αποτελέσματα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η ΝΔ έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Το ζήτησαν οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό. Μας ζήτησαν να τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις για καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία και μία Ελλάδα ασφαλή. Η Ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και το διχασμό. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ ακόμα πιο σκληρά. Η δυναμική του αποτελέσματος είναι παραπάνω από σαφής για κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Πρώτος εγώ ξέρουμε πόση δουλειά έχουμε μπροστά μας. Χρειάζεται μία κυβέρνηση που μπορεί Αύριο θα ακολουθήσω ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα.

Τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια. Όλοι καλούμαστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία για να έχει η πατρίδα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της. Οι πολίτες επέλεξαν αυτοδύναμη ΝΔ. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να κάνουν πράξη το πρόγραμμά μας. Θα διανύσουμε μαζί το δρόμο. Χωρίς αλαζονεία και χωρίς έπαρση που προσωπικά δεν θα ανοιχτό. Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας. Τις μεγάλες αλλαγές τις φέρνουν οι σταθερές κυβερνήσεις.

iefimerida.gr

«Μεγάλη βραδιά για το ΠΑΣΟΚ»: Το «ευχαριστώ» του Νίκου Ανδρουλάκη στους ψηφοφόρους από τη Χαριλάου Τρικούπη

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ