ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΜητσοτάκης: Παρουσιάζει μηχανισμό παρακολούθησης έργων στους 13 περιφερειάρχες

Μητσοτάκης: Παρουσιάζει μηχανισμό παρακολούθησης έργων στους 13 περιφερειάρχες

Μητσοτάκης: Παρουσιάζει μηχανισμό παρακολούθησης έργων στους 13 περιφερειάρχες

Η εφαρμογή των 13 περιφερειακών σχεδίων που είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία στην προεκλογική περίοδο είναι, κατά, πληροφορίες το βασικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους 13 περιφερειάρχες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στους συνομιλητές του ένα μηχανισμό παρακολούθησης έργων.

Η εισήγηση του πρωθυπουργού

Η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση Β βαθμού έχυν μια υποχρέωση χωρίς κομματικούς χρωματισμούς, την καλύτερη συνεργασία για την βελτίωση της ζωής των πολιτών μας και την ανάπτυξη

Την ενδυνάμωση της σχέσης των πολιτικών που υλοποιούμε, την μείωση των ανισοτήτων σε επίπεδο περιφερειών. Την αποτελεσματικότηερη διαχείριση των προκλήσεων από μείζονες εξωγενείς κρίσεις και βέβαια την αποκέντρωση που αποτελεί την προυπόθεση ευημερίας όλων. Δεν υπάρχουν Έλληνες πολλών ταχυτήτων.

Για πρώτη φορά πέρυσι επιχειρήσαμε μια αναλυτική αποτύπωση όλων των έργων και των δράσεων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε 12 περιφέρειες, η Αττική είναι ξεχωριστή κατηγορία, με στόχο να τονίσουμε την ανάγκη ορθολογικής κατανομής πόρων αλλά και τα σημεία που χρειάζονται ενίσχυση και καλύτερο συντονισμό.

Αξιοποιώντας την εμπειρία αυτή και υπό τον συντονισμό της προεδρίας της κυβέρνησης του υπουργού Σκέρτσου δημιουργείται ένα πλέγμα πολιτικών έτσι ώστε να εξυπηρετείται η περιφερειακή ανάπτυξη με την υλοποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων.

Ταυτόχρονα ενισχύουμε την συνεργασία μέσω ενός μηχανισμού παρακολούθησης έργων σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και των έργων της προεδρίας της κυβέρνησης.

Στόχος μιας συνεκτικής στρατηγικής εθνικής και περιφερειακής ανάπτυξης, ενός σχεδίου που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα απέναντι σε εθνικές και τοπικές προκλήσεις.

Η ενδυνάμωση των περιφερειών αποτελεί προυπόθεση ενδυνάμωσης και βελτίωσης της αποτελεσματικότητάς τους.

Θα ενεργοποιήσουμε μια ανοιχτή πλατφόρμα για κάθε πολίτη που θα παρέχεται ενημέρωση για κάθε έργο που υλοποιείται και προχωράει σε κάθε περιφέρεια και δήμο της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ