ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΜητσοτάκης: Η Ελλάδα θα είναι ανοιχτή το καλοκαίρι – Τις επόμενες 48 ώρες ανακοινώσεις για lockdown

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα είναι ανοιχτή το καλοκαίρι – Τις επόμενες 48 ώρες ανακοινώσεις για lockdown

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα είναι ανοιχτή το καλοκαίρι – Τις επόμενες 48 ώρες ανακοινώσεις για lockdown

Ανακοινώσεις για τον κορονοϊό, τον τουρισμό στην Ελλάδα και την μερική άρση του lockdown έκανε με συνέντευξή του στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στο CNN με αφορμή την πρόταση για το «πράσινο» ψηφιακό πιστοποιητικό, που αφορά τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα θα είναι ανοιχτή το καλοκαίρι για τους τουρίστες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως έπρεπε να βρεθεί ένα μέσο για να γίνουν πιο εύκολα τα ταξίδια και αναφέρθηκε στο «πράσινο ψηφιακό διαβατήριο». «Περιμένω αυτά τα πιστοποιητικά να καθιερωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την ελπίδα αλλά και την εκτίμηση πως θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η χώρα θα είναι ανοιχτή το καλοκαίρι ενώ θα γίνουν ανακοινώσεις για το lockdown τις επόμενες 48 ώρες. «Είμαστε πολύ εξαρτημένοι από τον τουρισμό, περιμένουμε καλύτερη τουριστική σεζόν το καλοκαίρι, έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτοκολλά για να έχουν μια καλή εμπειρία στη χώρα μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να εφαρμόσει το πιστοποιητικό για τα ταξίδια εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως για παράδειγμα με το Ισραήλ.

Η διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας επισήμανε πως οι περισσότερες χώρες είδαν ένα δεύτερο και τρίτο κύμα, σημειώνοντας πως βρισκόμαστε στο 3ο κύμα αλλά όσο πιο πολλοί πολίτες εμβολιάζονται τόσο πιο καλά θα διαχειριστούμε την πανδημία. «Όλοι είμαστε κουρασμένοι, έχουμε περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες, τα νοσοκομεία είναι σε πίεση αλλά το χειριζόμαστε», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, είπε πως το κύμα της πανδημίας θα αρχίσει να επιπεδώνεται τις επόμενες ημέρες και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες 48 ώρες. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα θεωρείται από τις χώρες που τα πήγαν καλά στη διαχείριση της πανδημίας και πρόσθεσε πως για την αντιμετώπισή της διπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ από πέρυσι.

Το εμβόλιο της AstraZeneca

Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca και την αναστολή χρήσης του από πολλά κράτη ο πρωθυπουργός είπε: «Περιμένουμε την απόφαση του EMA αύριο, και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε με ό,τι έχει πει για το εμβόλιο αυτό». Τέλος αναφερθείς στην έκδοση του 30ετούς ομολόγου δήλωσε πως πριν δύο χρόνια δεν θα το διανοούνταν κανείς να μιλάμε για 30ετες ομόλογο «η Ελλάδα επιστρέφει και αφήνουμε την κρίση πίσω» σημείωσε

ethnos.gr

foto parapolitika.gr

Εσπευσμένα στο Ρίο βρέφος 5 μηνών από το Αγρίνιο, “ύποπτο” για κορονοϊό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr