ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΟ Μητροπολίτης Ναυπάκτου με τους Ναυπάκτιους της Πάτρας

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου με τους Ναυπάκτιους της Πάτρας

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου με τους Ναυπάκτιους της Πάτρας

Πανηγύρισε το Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στα Ζαρουχλέϊκα Πατρών, το οποίο ανήκει στον Σύνδεσμο των εν Πάτραις Ναυπακτίων που φέρει το όνομα του θαυματουργού και λαοφιλούς αυτού Αγίου.

Την Αρχιερατική θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, όπως γίνεται ανελλιπώς όλα τα χρόνια της ποιμαντορίας του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ότι παρά την μεγάλη ηλικία (113 ετών) που είχε ο Ιερομάρτυρας Χαράλαμπος όταν μαρτύρησε, κατεφρόνησε τον τύραννο, τον πόνο, τα βασανιστήρια και τον θάνατο, γιατί ενδυναμώθηκε από τον Χριστό, τον οποίο πίστευε και αγαπούσε. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έκανε ποιμαντικές προεκτάσεις για τα γηρατειά, τα προβλήματά τους και πώς μπορούν οι ηλικιωμένοι να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα της ηλικίας τους με έμπνευση και χαρά.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών για την άδεια της θείας Λειτουργίας και για την εν γένει φροντίδα του για το Ιερό Παρεκκλήσιο, τον Εφημέριο της Ενορίας π. Δημήτριο, και απηύθυνε πατρικούς λόγους προς τους εκκλησιασθέντες Ναυπακτίους που ζουν στην Πάτρα. Ευχήθηκε δε στον νέο πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Ευάγγελο Τηλιγάδη για την ανάδειξή του.

Ο κ. Τηλιγάδης με την σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία της θείας Λειτουργίας και για τον λόγο του που άγγιξε και την καρδιά και την σκέψη των εκκλησιασθέντων και τους έδωσε κουράγιο και δύναμη, ανέφερε ένα σύγχρονο θαύμα του αγίου Χαραλάμπους και μίλησε για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου.

Παρόντες ήταν και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών.

Αγρίνιο: Σεμινάριο Εισαγωγής στην Προφορική Ιστορία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr